Aankomende evenementen

Za 3-3 om 13.00 uur: Ontmoet Mokhtar Alkhanshali, de held van Dave Eggers’ De monnik van Mokka
Op zaterdag 3 maart hebben we niemand minder dan Mokhtar Alkhanshali te gast in de winkel, de held van Dave Eggers’ nieuwe boek De monnik van Mokka. Het boek is een waargebeurd en meeslepend verhaal over een jonge man die zijn eigen Amerikaanse droom najaagt, over de wonderlijke  geschiedenis van koffie en over de worstelingen van Jemenitische burgers die zich staande proberen te houden in de oorlog.

De monnik van Mokka heeft ontzettend positieve recensies gekregen, zo schreef De Volkskrant het volgende: ‘Van Jemenitische koffie een razend spannende oorlogsthriller maken, laat dat maar aan Dave Eggers over.’ Als u heeft genoten van Wat is de wat en Zeitoun, dan past De monnik van Mokka en dit bijzondere evenement helemaal in uw straatje.

Alkhanshali wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn, hierna is er ruimte voor vragen en zal er na afloop gesigneerd worden. Het belooft een bijzondere middag te worden, dus mis dit niet! U kunt zich aanmelden via info@maximushillegersberg.nl of via ons Facebook-evenement. Toegang is uiteraard gratis.

Vr 9-3 om 20.15: Toneelstuk La Superba i.s.m. Dante Rotterdam
Onze eerdere eenmalige leesclubavonden waren een groot succes. Eerder lazen we Onderworpen van Michel Houellebecq en Moussa of de dood van een Arabier van Kamel Daoud en bezochten we de gelijknamige voorstellingen bij Theater Rotterdam.
En het groeiende succes smaakt naar meer. We organiseren weer een eenmalige leesclub rondom een voorstelling. We hebben gekozen voor La Superba, gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde boek van Ilja Leonard Pfeijffer
.

Vrijdag 9 maart: La Superba in Theater Rotterdam
Eten: 18.00 verzamelen in hal Theater Rotterdam
Start inleiding: 19.15
Start voorstelling: 20.15

Dit evenement is in samenwerking met vereniging Dante Rotterdam

Za 10-3 om 15.00 uur: De Blijdorp Boys
De Blijdorp Boys (BB) bestaan uit Willem van der Meijden, Robert Tau en Jan de Bas. Ze zingen, dragen poëzie voor en houden dialogen (met aforismen en muziek).

Zo 11-3 om 14.30: Vijfde eenmalige leesclub – De H is van havik
Ook tijdens de Boekenweek lijkt het ons leuk om met zijn allen een boek te bespreken. Dit keer doen we het iets anders: geen college van Lidewijde Paris, maar gewoon ouderwets gezellig om de leestafel, onder het genot van een hapje en een drankje, een mooi boek bespreken. Het gaat om een prachtig boek dat aansluit op het thema natuur: H is van havik van Helen Macdonald.

De H is van havik:
Helen Macdonald, een ervaren valkenier, had nooit de behoefte een van de aller felste roofvogels af te richten: de havik. Maar dan sterft plotseling haar vader, de bekende fotograaf en valkenier Alisdair Macdonald, in Londen, midden op straat. Overweldigd door rouw en verdriet besluit Helen een havik te nemen om haar verlies te verwerken. Door het vurige dier te temmen verkent ze haar grenzen en verandert haar leven voorgoed.

Deelname gratis. Wel graag opgeven via de mail of telefoon als u mee wilt lezen

 

Vr 16-3 om 19.30: Boekenweek bij Maximus – Connie Palmen 

Eindelijk! La Palmen komt naar Maximus. Op vrijdagavond 16 maart zal ze geïnterviewd worden door Maarten Dessing. Uiteraard is er ook ruimte voor al uw vragen. Na afloop zal ze signeren. 

Aanmelden kan in de winkel of via info@maximushillegersberg.nl.
Tickets zijn € 10,-.
Winkel open vanaf 19.30 uur. Start interview 20.00.

 

Za 17-3 van 13.30 – 15.00: Boekenweek bij Maximus – Griet op de Beeck en boekenborrel
in het kader van de Boekenweek waarvoor Griet het geschenk schrijft. Het is geen lezing  maar een

Fotograaf: Koen Broos

uitgebreide signeersessie. Kom en groet Griet en vier met ons de Boekenweek!

En om dit te vieren nodigen we u tevens uit voor de Boekenborrel. Vanaf 14.30 bieden we u een lekker glas en fijne hapjes. Zo willen we graag met u het boek en de boekwinkel vieren!

 

 

Zo 18-3 15.00 uur: Pauline Vijverberg over Onder de vlinderboom
We krijgen bezoek uit Zuid-Afrika, want Pauline Vijverberg komt vertellen over haar nieuwe roman Onder de vlinderboom. Een indrukwekkende historische roman die zich zowel in het heden als verleden afspeelt. Het schetst een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangrijpende gebeurtenissen op de ziel van de nazaten.

Pauline Vijverberg (Tokio, 1964) debuteerde met de historische roman Alexine, over het leven van Alexine Tinne. In Nederland brak ze in 2017 door met haar historische roman Het suikervogeltje, hoe Rotterdamse weesmeisjes door de VOC worden gevraagd als toekomstige bruiden voor kolonisten in Zuid-Afrika.

Toegang: € 2.50