Aankomende evenementen

Woensdag 3 oktober t/m zondag 14 oktober: Kinderboekenweek bij Maximus

Op woensdag 3 oktober is de Kinderboekenweek begonnen. Het thema van dit jaar is ‘Vriendschap’. Jozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Milja Praagman heeft het Prentenboek voor de Kinderboekenweek geschreven en geïllustreerd. Bij aankoop van € 10,- aan kinder- en jeugdboeken krijgt u het Kinderboekenweekgeschenk cadeau.

Woensdag 17 oktober 20.00 uur: een avond met Young Adult-auteur Anna van Praag

Op 17 oktober organiseren we een speciale Young Adult leesclubavond met auteur Anna van Praag.

De avond draait om haar op 17 september verschenen Young Adult-boek Hoe groot is de liefde, een bijzonder boek over voor de eerste keer verliefd zijn en buiten de kaders van geaccepteerde liefdesrelaties stappen en deze verkennen.

Miriam Piters zal haar interviewen. Zij is docent Nederlands en voormalig voorzitter voor de prijs van Het beste boek voor jongeren (voorheen Dioraphte Literatour Prijs). Hierna is er uitgebreid de tijd om samen met Anna van Praag Hoe groot is de liefde te bespreken en al je vragen over schrijven en het schrijverschap te stellen.

Ook (of juist) als je Hoe groot is de liefde nog niet hebt gelezen, ben je van harte welkom. Het wordt namelijk een gezellige en informele (en spoilervrije) avond waarop we met zijn allen boek en auteur beter leren kennen.

Hoe groot is de liefde is geschreven voor jongeren vanaf 15 jaar, maar ook zeer geschikt voor volwassenen, juist omdat het gaat over jongvolwassenen die voor het eerst op eigen benen staan en de middelbare school achter zich hebben gelaten.

Kortom, doe op 17 oktober mee aan onze leesclub! Deelname is gratis en voor hapjes, drankjes en boeken zorgen wij.

Deelname gratis
Deuren open: 19.30 uur
Start leesclub: 20.00 uur
Aanmelden kan via info@maximushillegersberg.nl of in onze winkel

Over Hoe groot is de liefde
Verliefd. Voor het eerst van je leven echt verliefd. Dat overkomt Mila als ze gaat studeren in Amsterdam en Steffan ontmoet, een barman die leeft voor zijn muziek.

Maar Mila is niet de enige. Ook Jules, een zangeres die in haar moeders hostel aan het Vondelpark woont, krijgt een relatie met de mysterieuze Steffan.
Met zijn drieën beleven ze de mooiste tijd van hun leven.
Totdat de situatie uit de hand begint te lopen.

Is liefde groot genoeg om te kunnen delen?
Groot genoeg om een ander mee te kunnen redden?

Hoe groot is de liefde is een verhaal over licht en zwaar, over hard en zacht, over vast en los.
Over zo graag willen leven dat je erbij neervalt.

Dinsdag 23 oktober 20.00 uur: interview met Frank Westerman over Wij, de mens

Op dinsdag 23 oktober verwelkomen we Frank Westerman, die door Maarten Dessing geïnterviewd zal worden over zijn nieuwe boek, Wij, de mens.

Wie zijn wij? 

September 2003. In een grot op Flores, Indonesië, komt een fossiele oermens bloot te liggen van amper een meter hoog. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, reuzenooievaars van 1 meter 80 en olifanten zo klein als pony’s. Wat zegt deze vondst over wie wij zijn en waar wij vandaan komen?

Met een groep studenten gaat Frank Westerman op zoek naar antwoorden. Ze bevoelen de schedels van onze mensachtige voorouders als ‘Lucy’ en de Javaanse aapmens. Samen gaan ze op reportage naar kloosters en mergelgrottten langs de Maas – steeds dieper de aarde in, terug in de tijd.

Wij, de mens neemt de lezer mee op een filosofische wereldreis. De inzet is hoog. Want als wij de overtreffende trap van het dier zijn, waarin schuilt dan het onderscheid? 

Wij zijn zeer verheugd om Frank Westerman te mogen ontvangen in de boekhandel. Je kent hem ongetwijfeld van zijn eerder verschenen boeken Stikvallei en Een woord een woord, waarvoor hij de VPRO Bob den Uylprijs en de Brusseprijs in ontvangst mocht nemen.

Toegang: € 5,-
Deuren open: 19.30 uur
Start evenement: 20.00 uur

Aanmelden kan via info@maximushillegersberg.nl of in onze winkel

Dinsdag 30 oktober en donderdag 15 november: Leesclub met Lidewijde Paris en naar Theater Rotterdam – Het portret van Dorian Gray/Dorian

Ook dit jaar gaan we verder met de succesvolle leesclubavonden met Lidewijde Paris en zullen we aansluitend naar het toneelstuk gaan in Theater Rotterdam.

Op dinsdag 30 oktober vindt de leesclubavond plaats in de winkel. We zullen samen met Lidewijde Paris Het portret van Dorian Gray van Oscar Wilde bespreken. Twee weken later, op donderdag 15 november zullen we Dorian bezoeken in Theater Rotterdam. Opgevoerd door het Noord Nederlands Toneel.

We hebben Het portret van Dorian Gray ruim in voorraad, dus u kunt alvast beginnen met lezen.

U kunt dit keer weer kiezen voor twee opties: Een combinatieticket voor zowel de leesclubavond en het toneelstuk  inclusief eten en exclusief eten. Hieronder staan de prijzen voor de losse onderdelen en de totaalprijzen:

Leesclubavond: € 10,-
Ticket theater: € 22,-
Eten: € 12.50

Combinatieticket zonder eten: € 32.00*
Combinatieticket met eten: € 44,50

*Let op: het is niet mogelijk om alleen een ticket voor theater of leesclub te reserveren. De prijzen gelden voor allebei de avonden.

Datum: dinsdag 30 oktober en donderdag 15 november
Tijd: 20.00 uur
Aanmelden via info@maximushillegersberg.nl of in de winkel

Woensdag 14 november 19.00 uur: Maximus Young Adult leesclub – Ash Princess van Laura Sebastian

Op woensdag 14 november is het weer tijd voor de Maximus Young Adult leesclub! We bespreken het spannende boek Ash Princess van Laura Sebastian. Het boek is is verschenen bij uitgeverij Young & Awesome.

Prinses.
Gevangene.
Wees.
Rebel.

Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon.
Sinds de belegering woon ik als een gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses.

Maar de tijd van bang zijn is voorbij. Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.

We hebben erg veel zin om dit boek met jullie te bespreken. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd en deelname is uiteraard gratis. Wel willen we jullie vragen om je aan te melden via info@maximushillegersberg.nl.

Datum: woensdag 14 november
Tijd: 19.00 uur
Deelname: gratis
Aanmelden via info@maximushillegersberg.nl

Donderdag 13 december 20.00 uur: Rotterdamse schrijver Raoul de Jong bij Maximus

In december zal een van de leukste Rotterdamse schrijvers van dit moment bij ons te gast zijn: Raoul de Jong.

U kent Raoul de Jong wellicht van De grootsheid van het al, een literair verslag van zijn voettocht van Rotterdam naar zijn moeder in Marseille. Als eerbetoon aan zijn overleden hond Puck en om zich te verlossen van het verslavende digitale leven besloot hij deze tocht te maken. Onderweg maakt De Jong amusante, treurige, verrassende, angstwekkende en rauwe belevenissen mee.

Dit jaar verscheen Dagboek van een puber, waarin De Jong op hilarische wijze fragmenten uit zijn oude dagboek analyseert. Hij beschouwt de auteur van zijn dagboeken niet als zijn jongere zelf maar als ‘een twaalfjarig monster dat met veel gevoel voor drama schittert in zijn eigen op

Beverly Hills 90210 geïnspireerde soapopera’.

Ook was Raoul de Jong samen met Nhung Dam en Tim Hofman een van de schrijvers van een verhaal in 3pak, het geschenk voor de Boekenweek voor jongeren. In mei waren zij te gast bij M en werden zij door Margriet van der Linden geïnterviewd.

Raoul de Jong zal op 12 december vertellen over zijn werk en er uit voordragen. Ook is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Na afloop zal hij signeren.

Mocht u Raoul de Jong nog niet kennen, trakteer uzelf dan zeker op een kaartje. Geen enkel literair evenement met hem is saai. En naar De Jong luisteren is een feest voor jong en oud.

Datum: 13 december
Toegang: € 5,-*
Tijd: 20.00 uur
Aanmelden via info@maximushillegersberg.nl of in de winkel

*Gratis voor scholieren en docenten Nederlands