Aankomende evenementen

Zondag 1 september 13.00 – 18.00 uur: Poëzie Lagogo

We moeten nog een paar weken geduld hebben, maar op zondag 1 september vindt het leukste poëziefestival van Rotterdam en omstreken plaats: Poëzie Lagogo!

Lagogo is Poëzie aan het meer en meer, een festival aan de Bergse Voorplas, op het gras naast Mendoza. Er komen veel dichters, o.a. Ingmar Heytze, stadsdichter Dean Bowen, Demi Baltus, Elfie Tromp, Jana Beranová en nog vele anderen.

Ook is er mooie muziek van een mariachi-orkest, zijn er poëzieworkshops voor kinderen én is er een silent poetry disco voor de allerkleinsten.

Tot slot is er ook de mogelijkheid om bootje te varen met een dichter op de Bergse Voorplas. Als u hier kans op wilt maken, dan kunt u bij ons een steunkaartje á € 5,- kopen. Op 1 september zult u erachter komen of u een van de gelukkige winnaars bent.

Uiteraard staan wij als boekhandel klaar met een heuse kraam vol poëziebundels en andere boeken. Het festival vindt plaats van 13.00 – 18.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie vindt u hier.

Datum: zondag 1 september
Tijd: 13.00 – 18.00
Locatie: Bergse Voorplas (naast wijnbar Mendoza)
Toegang: gratis

Donderdag 19 september om 19.30 uur: Juffen- en meesteravond met Annejan Mieras en Sanne Rooseboom

Op donderdag 19 september is het weer tijd voor de jaarlijkse juffen- en meesteravond bij boekhandel Maximus.

Net zoals tijdens eerdere edities zal het een inspirerende avond worden, met presentaties van schrijvers, uitgevers en boekverkopers.

Uiteraard zorgen we ook voor een hapje en drankje en is er uitgebreid de tijd om met de aanwezige schrijvers en uitgevers te praten, en om uw boeken te laten signeren. Ook zullen we tijdens de avond vooruitblikken op het nieuwe schooljaar. Zo gaan we het hebben over de Kinderboekenweek en andere relevante onderwerpen.

Wie komen er?
Sanne Rooseboom, bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en haar boeken Jippie! Een humeurig sprookje en Jippie! En de ridders van Hak, over de humeurige prinses Super die in Jippie woont, waar iedereen altijd vrolijk is.

Annejan Mieras, bekend van haar debuut Portiek Zeezicht dat in november 2018 bij uitgeverij Lemniscaat verscheen. Haar debuut gaat over Fenna, die in een portiekflat woont. Dankzij haar buren heeft ze genoeg avonturen te beleven, aangezien er vreemde dingen in de portiek gebeuren, waar Fenna haar handen aan vol heeft.

Ook zullen medewerkers van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en Uitgeverij Lemniscaat u vertellen over zowel nieuwe als oudere titels en andere activiteiten om naar uit te kijken.

De avond begint om 19.30 en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. U bent welkom vanaf 19.00 uur. We zorgen voor een hapje en een drankje en na afloop krijgt u een goodiebag cadeau.

Deelname is gratis, aanmelden kan via info@maximushillegersberg.nl onder vermelding van uw naam en basisschool.

Hopelijk tot 19 september!

Datum: 19 september
Tijd: 19.00 uur (inloop)
Deelname: gratis
Aanmelden: info@maximushillegersberg.nl o.v.v. naam en basisschool