Aankomende evenementen

30 september t/m 11 oktober: Kinderboekenweek 2020 En toen?

We moeten nog even geduld hebben, maar van 30 september t/m 11 oktober vindt de Kinderboekenweek plaats. Het thema dit jaar is ‘En toen?’ en we gaan terug in de tijd.

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees tijdens de Kinderboekenweek spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Arend van Dam heeft het Kinderboekenweekgeschenk geschreven en Mylo Freeman het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Ter voorbereiding op de Kinderboekenweek delen we in de winkel al Kinderboekenpodium en de Kinderboekenkrant uit, die boordevol tips voor jonge en oudere lezers staan.

Maximus en de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren we twee activiteiten. We zullen in samenwerking met Histories Hillegersberg een geschiedenisquiz over Hillegersberg maken die kinderen in de winkel kunnen invullen. Het is de bedoeling dat ze in Maximus op zoek gaan naar historische voorwerpen die met de geschiedenis van Hillegersberg te maken hebben. De quiz bestaat uit meerkeuzevragen. Als ze alle antwoorden goed hebben, ontvangen ze een cadeautje van ons. De quiz kan de hele Kinderboekenweek op elk moment van de dag gemaakt worden!

Ook organiseren we in samenwerking met uitgeverij Lemniscaat de Gozert kijkdozenwedstrijd. We zijn het er namelijk unaniem over eens dat Gozert van Pieter Koolwijk een van de mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar is en we willen dit prachtboek zoveel mogelijk in het zonnetje zetten.

Hoe werkt de Kijkdozenwedstrijd?

Uitgeverij Lemniscaat heeft speciaal voor boekhandel Maximus een formulier gemaakt met de personages uit Gozert, die prachtig geïllustreerd zijn door Linde Faas. Het formulier kun je bij ons in de winkel ophalen en dan is de volgende stap makkelijk, de kijkdoos in elkaar zetten en versieren.

Kortom, maak een kijkdoos met de figuren op het formulier en versier en kleur alles zoals in de wereld van Gozert. De beste kijkdoos krijgt een boekenpakket uit handen van de schrijver Pieter Koolwijk!

Lever je kijkdoos uiterlijk 1 oktober in bij boekhandel Maximus. Op 3 oktober maken we er in de winkel een waar feestje van met Pieter Koolwijk en zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Knutselen maar!

Over Gozert:
Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

– Donderdag 1 oktober: uiterste inleverdatum kijkdoos voor Gozert-kijkdozenwedstrijd
– Zaterdag 3 oktober: schrijver Pieter Koolwijk komt naar Maximus! Hij zal voorlezen, vertellen, signeren en de winnaar van de Kijkdozenwedstrijd bekendmaken!

Tijd Pieter Koolwijk volgt.

– 30 september t/m 11 oktober tijdens openingstijden: maak de Maximus geschiedenisquiz en win een prijs!