Geschiedenis

Maximus in Hillegersberg
Zaterdag 3 november 2012 heropende de boekhandel aan de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg. Na de sluiting van Plantage Benissimo op dezelfde plek in september dit jaar moest de wijk het tijdelijk zonder boekhandel stellen. Dit was sinds 1935 niet meer voorgekomen.

Boekhandel Plantage Benissimo verhuisde twee jaar geleden naar de prachtige locatie midden in Hillegersberg, waar een buitengewoon groot lezerspubliek woont. De vele leesclubs die de wijk telt, zijn daar een illustratie van.

Maximus
De boekhandel heeft een nieuwe naam maar zet de lijn voort die eerder was uitgezet: veel aandacht voor literaire functie, spanning, kinder- en jeugdboeken, kookboeken, geschiedenis en reizen. Deze rubrieken bepalen het karakter van de boekhandel.

Nieuwe eigenaar Caroline Penterman
Caroline Penterman is de eigenaar van de boekhandel. Zij heeft een boekhandelsopleiding gevolgd en heeft als voorbereiding op het openen van een eigen boekhandel stage gelopen bij boekhandel Verwijs (Selexyz) in Den Haag.

Penterman: ‘Het is een spannende stap die ik zeer weloverwogen maak. Na een succesvolle carrière in een heel andere branche kom ik nu toe aan wat ik echt wil. Ik kijk enorm uit naar de kennismaking met Hillegersberg.’

Schrijversavonden en meer
Het team van Maximus wil net als Plantage Benissimo van de boekhandel ook een trefpunt voor lezers maken. Regelmatig zal het team ontmoetingen met schrijvers organiseren. In het verleden waren bijvoorbeeld Paulien Cornelisse, Stephan Enter, Laurent Binet en Willem Nijholt al in Hillegersberg te gast.