Heeft u geen idee wat u moet lezen? Dan raden wij Jaguarman van Raoul de Jong aan, een prachtige zoektocht naar de familiegeschiedenis van De Jong en de geschiedenis van Suriname en haar helden.

Twee weken terug werd Jaguarman lovend besproken in de NRC, recensent Judith Eiselin noemde het “een verrassend rijk boek. De Jong sleurt je het verhaal in, dat vol uitlopers en tijd- en gedachtesprongen zit. Het kost geen enkele moeite door zijn ogen mee te kijken, verrast en geroerd, vermaakt en onthutst. Zijn ontdekkingen worden de jouwe. Je gaat mee in zijn ontwikkeling, begrijpt hoe en waarom zijn kijk op en kennis van Suriname zich ontwikkelt.” 

Op donderdagavond 4 februari gaan we samen met Raoul de Jong via GoToMeeting in gesprek over Jaguarman en u kunt aanwezig zijn bij deze online leesclub!

U kunt zich aanmelden door een mail naar ons te sturen. Deelname aan de online leesclub bedraagt € 25,-, dat is inclusief een exemplaar van Jaguarman.  Heeft u Jaguarman al in huis, maar wilt u wel meedoen? Dan betaalt u € 5,-

Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan de online leesclub.

Hopelijk zien we u op 4 februari!

Over Jaguarman:
Op zijn 28ste ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven allebei in wonderen. Dan vertelt Raouls vader hem een verhaal dat blijft hangen: een van hun voorouders, een medicijnman, kon zichzelf transformeren in een jaguar. Gegrepen door dit mysterie besluit Raoul op onderzoek te gaan in Suriname. De geschiedenis van deze voormalig Nederlandse kolonie is er een van duisternis en slavernij, maar wie goed zoekt vindt ook veel hoop en levenskracht. Raoul zelf is het levende bewijs: zijn voorouders hebben op de een of andere manier overleefd. Tijdens zijn zoektocht, waarin hij kennismaakt met Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden, ontdekt hij dat de kracht van de jaguar onmisbaar is geweest voor het land, en beseft hij hoeveel ieder mens daarvan kan leren. Met Jaguarman, geschreven als een avonturenroman, brengt Raoul de Jong een prachtige hommage aan het land van zijn vader.

Datum: Donderdag 4 februari
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Deelname:  € 25,- (inclusief boek) of € 5,- (als u het boek al heeft)
Aanmelden: info@maximushillegersberg.nl

Author

Write A Comment