De Kookboekenweek is begonnen! Omdat we bij Maximus ontzettend van koken houden delen we graag een fijn recept uit een nog fijner kookboek. Namelijk zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten en rode ui uit De snelle bakplaat van Rukmini Iyer.

Rukmini Iyer heeft al meerdere kookboeken op haar naam staan, maar is vooral bekend van haar bakplaatkookboeken. De wereldse bakplaat, De groene bakplaat en De snelle bakplaat zijn stuk voor stuk boeken die vol staan met inspirerende, smakelijke en makkelijke ovenrecepten. Van feestelijke maaltijden, waarbij je meer kunt uitpakken en mealprep lunchgerechten, tot snelle en gezonde recepten: Iyer heeft het allemaal. Haar boeken vliegen over de toonbank en dat snappen we heel goed. Een andere fijne bijkomstigheid is de prijs: de bakplaatboeken zijn slechts € 19.99 per stuk.

Omdat we zo enthousiast zijn over deze kookboeken, deelt Maritza graag een recept uit De snelle bakplaat: zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten en rode ui. Spoiler alert: het was heerlijk en het was ook echt een snel recept. In minder dan drie kwartier stond het op tafel.

Zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaten en rode ui
Benodigdheden voor 4 personen

3 teentjes knoflook, geraspt
4 cm verse gember, geraspt
75 ml yoghurt en een beetje extra voor erbij
Geraspte schil van 1 biologische citroen
2 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
½ tl chilipoeder
Zeezout
4 zalmfilets

ZOETE AARDAPPELS
650 gr zoete aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm
2 el plantaardige olie
1 tl gemalen komijn
1 tl zeezout
400 g troskerstomaten
1 rode ui, grof gesneden

Voorbereiding
10 minuten
Oven
30 minuten

Bereidingswijze
*Verwarm de oven voor op 210 graden.
*Maak een marinade van de knoflook, gember, yoghurt, citroenrasp, komijn, kurkuma, paprikapoeder, chilipoeder en het zout. Haal de zalmfilets door het mengsel en laat het even rusten. Je kunt de zalmfilets ook eerder marineren: leg ze dan in de koelkast.
*Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes, meng de zoete aardappel vervolgens met de olie, komijn en het zout. Doe de zoete aardappels in een braadslede en zet het 10 minuten in de oven.
*Haal de zoete aardappels na 10 minuten uit de oven en voeg de kerstomaten en gesneden ui toe. Meng dit goed door elkaar en gebruik vervolgens een (houten) lepel om 4 plekken vrij te maken voor de zalmfilets.
*Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en zet de braadslede met alle ingrediënten nog 20 minuten in de oven.
*Eet de zalm, zoete aardappels en de groenten met wat yoghurt.

Eet smakelijk!

Koop De snelle bakplaat hier
Koop De wereldse bakplaat hier
Koop De groene bakplaat hier

Author

Write A Comment