Medewerkers

Caroline Penterman
Hubert van Belois

Op het moment van het tikken van deze korte bio, zit ik 30 jaar in dit mooie vak.

Ik begon mijn boekverkoperscarrière in het Statenkwartier in Den Haag bij de befaamde boekhandel Paagman. Ik heb daar geleerd wat het vak van boekverkopen inhoudt. Een veeleisende klantenkring, een waanzinnig groot assortiment en weinig basiskennis betekende dat ik wel even wat jaren nodig had om het onder de knie te krijgen.

Ik werd er bedrijfsleider en heb er 7 jaar gewerkt. Het werd tijd voor iets anders en ik werd daarna inkoper boeken van het AKO concern. Een heel andere, hardere commerciële omgeving waar ik heel veel geleerd heb. Ik werd na twee jaar benaderd door inkooporganisatie BoekenPartners (voorheen Parnassus) in Breda. Na een korte inwerkperiode mocht ik naast de inkoop en marketing ook het directeurschap van de BV op me nemen. Hier heb ik weer andere dingen geleerd als omgaan met aandeelhouders en een heleboel verschillende aangesloten boekverkopers.

Vanuit Breda verhuisde de BV naar Breukelen waar we onderdeel werden van het concern waar ook de Plantage en Readshopwinkels toe behoorden. Ik mocht ook leiding geven aan de franchiseorganisatie Plantage boekhandels.

In deze werkplek ontstond het idee om voor mijzelf te beginnen (een oude droom) en samen met een compagnon kocht ik mijn eerste boekhandel in Etten Leur (april 2007). Rotterdam en Eindhoven volgden. Na 5 stormachtige jaren moest ik helaas faillissement aanvragen en de winkel in Hillegersberg werd verkocht aan Caroline. Zij vroeg mij bedrijfsleider te worden en die kans nam ik graag aan. Het was wennen aan de nieuwe situatie maar Hillegersberg is een geweldige plek voor een boekverkoper als ik. We zijn inmiddels 5 jaar verder en de boekhandel heeft een solide positie en een goed uitzicht voor de toekomst.

Maritza Dubravac
Joëlle Vos