Aankomende evenementen

Vertalersgeluk met Patty Krone, Yond Boeke, Liesbeth van Nes, Peter Claessens en Elvin Post
Dinsdag 31 mei – 20.00 uur Hillegondakerk

Op dinsdag 31 mei organiseren we in de Hillegondakerk een vertalersgelukavond. Vertalersgeluk is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en de Europese Literatuurprijs. Tijdens deze avonden, die in verschillende boekhandels georganiseerd worden, komen drie vertalers vertellen over de praktijk van het literair vertalen. Onze eigen lokale thrillerheld Elvin Post zal de avond hosten.

In 2019 organiseerden wij onze eerste vertalersgelukavond en dat was een zeer geslaagde avond. Het is ontzettend interessant en leuk om de vertaler achter een literair werk te leren kennen en om meer te weten te komen over het leven en werk van een vertaler.

Op dinsdag 31 mei nodigen we daarom vier vertalers uit in de Hillegondakerk. Allevier staan ze met hun vertalingen op de longlist van de Europese Literatuurprijs.

Patty Krone en Yond Boeke zullen vertellen over hun vertaling van Het geluk van de wolf van Paolo Cognetti (Italië). Liesbeth van Nes heeft Erfgoed van Miguel Bonnefoy (Frankrijk) vertaald en Peter Claessens is de vertaler van Eurotrash van Christian Kracht (Duitsland).

Wees allen van harte welkom!

Datum: dinsdag 31 mei
Tijd: 20.00 uur, inloop 19.30 uur
Toegang: € 5,-
Locatie: Hillegondakerk, Kerkdreef 2
Host: Elvin Post
Aanmelden: info@maximushillegersberg.nl

Lezing Lisa Weeda over haar debuutroman Aleksandra
Donderdag 9 juni – 20.00 uur Hillegondakerk – GEANNULEERD

Door omstandigheden is dit evenement helaas geannuleerd. Iedereen die zich al had aangemeld heeft een bericht ons gekregen.