We zijn ontzettend trots dat we u kunnen vertellen dat we op 18 november Annejet van der Zijl mogen ontvangen in de Hillegondakerk in Hillegersberg, waar vakgenoot Ivan Borghstijn haar zal interviewen over haar nieuwe roman Fortuna’s kinderen die op 1 oktober is verschenen.

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als tot slaaf gemaakte? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge tot slaaf gemaakte Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een Zwarte bloedlijn?

Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

U kunt uw ticket reserveren door een mail te sturen naar info@maximushillegersberg.nl.

NB: Bij de ingang zal gevraagd worden naar uw vaccinatie- of testbewijs.

Donderdag 18 november ’21 – 20.00 uur 
Interviewer: Ivan Borghstijn
Hillegondakerk 
Ticket: € 10,-

Author

Comments are closed.