Het duurt nog even, maar het is zojuist bevestigd dat Bart Chabot op 10 november naar Hillegersberg komt om te vertellen over zijn autobiografische romans Mijn vaders hand en Hartritme.

Waar Chabot in Mijn vaders hand vanaf zijn ziekbed op indringende wijze verslag doet van de vroege jaren van zijn getroubleerde jeugd, neemt hij ons in Hartritme mee naar de tijd waarop hij zijn ouderlijk huis heeft verlaten en Nederlands gaat studeren in Leiden, waar hij tevens Herman Brood leert kennen. Direct is er een wederzijdse affiniteit en hun ontmoeting vormt het begin van een levenslange vriendschap. Brood herkent ogenblikkelijk de eigenheid en het talent van de jonge Chabot, en hij neemt hem mee in het ritme van de rock-’n-roll. En snel zijn daar ook de anderen, onder wie Jules Deelder en Martin Bril, met wie eveneens levenslange vriendschappen ontstaan. Vader en moeder Chabot wonen in die periode in Vancouver, in dienst van Buitenlandse Zaken, net niet ver genoeg om nieuwe confrontaties met hun zoon te voorkomen. Het zal nog een paar jaar duren voordat de breuk definitief is, intussen is de zoon dan zelf vader geworden.

Opnieuw wordt de lezer meegenomen in dit heftige familieverhaal, in een stijl en toon waarin het hartritme van de nieuwe rauwe tijd heerlijk voelbaar is.

U kunt uw ticket reserveren door een mail te sturen naar info@maximushillegersberg.nl.

NB: Bij de ingang zal gevraagd worden naar uw vaccinatie- of testbewijs.

Woensdag 10 november ’21 – 20.00 uur 
Hillegondakerk 
Ticket: € 10,-

Author

Comments are closed.