Met trots kunnen wij eindelijk ons eerste evenement van dit najaar bekendmaken, dat ook meteen onze eerste samenwerking is met het Rotterdamsch Leeskabinet. Samen verwelkomen wij namelijk niemand minder dan Jan Brokken in de Hillegondakerk. Maria Heiden zal hem interviewen over zijn nieuwe boek De kampschilders dat op 11 oktober verschijnt.

In het midden van de jaren dertig trokken kunstenaars vanuit de hele wereld naar het eiland Bali en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak.

Jan Brokken vertelt de geschiedenis van zijn vader Han, die in een jappenkamp op Celebes terechtkwam. Hij ontmoet daar o.a. de schilders Rudolf Bonnet en Willem Hofker en Maria Hofker. Hans moeder Olga zit in hetzelfde kamp als Maria Hofker.

Op ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun verhalen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp indringend invoelbaar, en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

Wij kijken er enorm naar uit om deze avond met het Rotterdamsch Leeskabinet te organiseren. Ze zijn een begrip in Kralingen en omstreken en een organisatie die perfect bij ons past.

Tickets kunt u via Stager aanschaffen. Een regulier ticket kost € 12,50, leden van het Rotterdamsch Leeskabinet betalen € 6,-.

U kunt natuurlijk ook lid worden van het Rotterdamsch Leeskabinet, dit is al mogelijk vanaf slechts € 40,- per jaar. 

Bestel hier uw ticket voor Jan Brokken in de Hillegondakerk.

Datum: Vrijdag 14 oktober
Inloop: 19.30 uur
Start: 20.00 uur

Locatie: Hillegondakerk, Kerkdreef 2
Kaarten: € 12,50 of € 6,- (leden RLK) via Stager

Author

Comments are closed.