We kunnen weer een fantastische naam toevoegen aan het rijtje schrijvers dat dit najaar Hillegersberg bezoekt. Op 13 oktober komt Mathijs Deen namelijk weer terug om in de Hillegondakerk te vertellen over zijn nieuwe boek  De grenzeloze rivier. Schrijver Alexander van Reeuwijk zal Deen interviewen.

In 2018 gaf Mathijs Deen al een lezing over zijn destijds verschenen Over oude wegenHet was een mooi en intiem evenement waar nu nog over nagepraat wordt. Kortom, een evenement met Mathijs Deen wilt u niet missen. 

In  De grenzeloze rivier neemt Mathijs Deen, net als in zijn veelgeprezen boeken  De Wadden en  Over oude wegen, de lezer mee in zijn unieke wereld: het schemergebied tussen feit en fictie, wetenschap en verbeelding. ‘Stel dat de rivier een personage is, dan heeft hij ook een geboorte en een dood. Vertel me hoe hij is ontstaan.’ Die vraag stelt Mathijs Deen op een zonnige septemberdag aan zijn tafelgenoot, een geoloog. Het antwoord dat volgt is het begin van een reis die de lezer meevoert van een tijd ver voordat we spraken van een Europees continent naar de dagen van nu, waarin schippers de rivier de Rijn nog altijd als een levend wezen zien, een persoon. Via de machtige nijlpaarden die miljoenen jaren geleden aan de oevers graasden naar de vermoeide zalm die zijn habitat langzaam veranderen zag, van het oermeisje van Steinheim tot de Romeinse generaal Corbulo, de jonge Goethe en de Noordzeevisser Kommer Tanis: Deen vertelt hun verhalen, waarin de Rijn altijd aanwezig is, soms als hoofdpersonage, soms als figurant. Hij laat zien hoe de rivier sinds het begin der tijden verbindt en verdeelt, schrik aanjaagt, troost, draagt en verzwelgt. 

Wij kunnen niet wachten tot 13 oktober. Zodra er meer details bekend zijn, zullen we die meteen met u delen. Voor nu kunt u alvast een ticket reserveren door een mail te sturen naar info@maximushillegersberg.nl.

Woensdag 13 oktober ’21 – 20.00 uur 
Interviewer: Alexander van Reeuwijk
Hillegondakerk 
Ticket: € 10,-
 

Author

Comments are closed.