We zouden Dido Michielsen eigenlijk al in maart 2020 ontmoeten, maar helaas gooide een pandemie roet in het eten. Gelukkig krijgen we op woensdag 20 oktober een tweede kans, want dan zal Dido Michielsen in het kader van onze reeks theaterleesclubs een lezing geven over haar prachtroman Lichter dan ik

Java, 1850. Isah groeit op in de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige, jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar eigen afkomst niet kan en ook niet wil verloochenen.

Het is ook mogelijk om op zondagmiddag 7 november in Theater Rotterdam naar de voorstelling van Lichter dan ik te gaan, een productie van Korthals Stuurman Theaterproducties.

Lichter dan ik biedt een blik op de strijd die vele Indonesische vrouwen hebben gestreden tijdens de koloniale overheersing. Dido Michielsen schreef de roman, die Esther Scheldwacht voor het toneel bewerkte. Het team dat De tolk van Java op het toneel bracht, tekent ook voor Lichter dan ik.

Team
tekst Dido Michielsen bewerking Esther Scheldwacht regie Olivier Diepenhorst
met Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Denise Aznam, Thomas Cammaert en Tara Hetaria

U kunt een mail sturen naar info@maximushillegersberg.nl als u een ticket wilt reserveren, vermeld dan in uw mail aan welke onderdelen van de theaterleesclub u wilt deelnemen.

NB: Er is i.v.m. corona geen optie om voorafgaand aan de theatervoorstelling een hapje te eten in het theater

Lezing Dido Michielsen
Woensdag 20 oktober ’21 – 20.00 uur 
Hillegondakerk 
Ticket: € 10,-

Theatervoorstelling Lichter dan ik
Zondag 7 november 16.30 uur
Theater Rotterdam

Ticket: +/- € 30,-

Author

Comments are closed.