Het is weer raak: Pleuntje, Fons, Caroline en Caitlin zijn het eens geworden over een nieuwe titel voor de niet goed geld terug-actie. Ditmaal is de keuze gevallen op: De nakomer van Jean Hanff Korelitz! Een briljant boek dat heerlijk doorleest en vanaf hoofdstuk één de aandacht pakt.

De nakomer vertelt het verhaal van de rijke familie Oppenheimer uit New York City. Salo en Johanna, de ouders van het gezin ontmoetten elkaar onder tragische omstandigheden. Later in hun leven zetten ze een drieling ter wereld. Als kinderen voelen de drie broers en zussen geen sterke familieband en kunnen ze niet wachten om hun eigen weg te gaan, ook al maakt dat hun vader steeds afstandelijker en hun moeder wanhopiger. Wanneer de drieling naar de universiteit vertrekt, besluit Johanna, geconfronteerd met het feit dat ze echt alleen is, om zwanger te worden van een vierde kind. Die nakomer zal een cruciale rol spelen in het gebroken gezin.


Pleuntje over De nakomer:

Ik had echt nog veel boeken liggen om te lezen, maar toen ik dit boek niet kreeg tijdens de feestdagen, kocht ik het meteen zelf. Natuurlijk kreeg het voorrang op veel andere boeken, en toen ik begon met lezen… kon ik niet meer stoppen tot het uit was. Werkelijk alles aan dit boek is briljant, en ook al las ik dit boek in januari al, wist ik meteen: dit wordt mijn boek van het jaar! In drie delen wordt het verhaal van de Oppenheimers en alle mensen om hen heen verteld. Het is echt geweldig!


Fons over De nakomer:

Dit boek lees je in één weekend uit omdat je het niet weg kan leggen; een Boekenweektitel bij uitstek, dus. Het vertelt hoe kinderen in een gebroken relatie na een periode van tragische omstandigheden hun eigen weg gaan en hoe ouders en kinderen steeds verder van elkaar verwijderd worden. Over trauma, verlies, religie, angst, geschreven met geestige stukken en een verrassend laatste stuk van het boek dat niemand zag aankomen… Deze leeservaring is het helemaal waard; die wil je absoluut niet missen.


Caroline over De nakomer:

De nakomer is een scherpzinnige, gelaagde roman met een complex verhaal over een Amerikaanse disfunctionele Joodse familie. De luchtige schrijfstijl gecombineerd met goed uitgewerkte personages maakt De nakomer tot een hele plezierige leeservaring!


Caitlin over De nakomer:

De nakomer is ontzettend fijn geschreven. Vanaf bladzijde één word je meegenomen in een filmische roman, waarbij je je soms bijna een vlieg op de muur voelt in het leven van de Oppenheimers. Jean Hanff Korelitz legt bovendien prachtig de nadruk op de karakters: ze worden ontzettend goed ontwikkeld. Als lezer ga je daardoor helemaal op in het verhaal.


De boodschap lijkt ons duidelijk: koop en lees De nakomer en laat u meenemen in dit briljante verhaal. U kunt het via onze webshop bestellen of bij ons in de winkel kopen voor €29,99.

Author

Comments are closed.