Wie wij zijn

LET OP: DE WEBSITE WAAROP U ZICH NU BEVINDT WORDT NIET LANGER BIJGEWERKT. U KUNT VOORTAAN TERECHT OP ONZE VERNIEUWDE LIBRISWEBSITE.


In oktober 2012 nam Caroline Penterman de failliete boedel van Plantage Bennissimo over. De winkel zat op een prima plek, in de mooie Rotterdamse wijk Hillegersberg. Als een boekhandel ergens bestaansrecht had, dan was het wel daar, vond zij. Een goed gesorteerd winkelgebied en een hoogopgeleide en voldoende draagkrachtige doelgroep moest kunnen leiden tot een winstgevend concept.

In die maand werd binnen een week na de overname de boekhandel weer geopend, om te kunnen profiteren van de Sint- en kerstperiode. Voormalig eigenaar Hubert van Belois en vaste kracht Mirjam Rovers zetten mede hun schouders onder de nieuwe opstart.

Het plan was om de boekhandel aantrekkelijker te maken door een grondige upgrade en verbouwing. Daarbij wilden we een espressobar toevoegen, zodat we klanten de mogelijkheid konden bieden om een goede kop koffie te drinken aan een fijne leestafel. We wilden iets extra’s bieden buiten het aanbod aan cafés in de Bergse Dorpsstraat.

In het eerste kwartaal 2013 werd in een week tijd de hele winkel verbouwd en opnieuw ingericht. Dat was een uitputtingsslag voor alle betrokkenen; de nacht voor de heropening moesten de kasten nog alfabetisch gevuld worden. Maar het was gelukt!

In de afgelopen jaren heeft Maximus zich ontwikkeld tot een goed gesorteerde algemene boekhandel in het hart van de wijk Hillegersberg in Rotterdam. De nadruk van het assortiment ligt op literatuur, geschiedenis, koken, reizen en kinder- en jeugdboeken. Ook is er die gezellige espressobar en verkopen we diverse leuke cadeau-artikelen. Daarbij organiseren we jaarlijks meerdere literaire evenementen, waarmee we een culturele functie in de buurt verzorgen.

De winkel wordt erg gewaardeerd door haar klanten, met name dankzij het goede assortiment, de prettige sfeer en de klantgerichtheid van de medewerkers. Fons, Pleuntje, Caroline en Caitlin lezen allemaal erg veel, waaronder de vele nieuwe titels, waardoor ze met elkaar enorm veel boeken- en vakkennis bezitten. Oudgedienden Hubert en Mirjam zijn ook frequent in de winkel of bij lezingen te vinden.

Het winkelgebied heeft haar uitdagingen, met de concurrentie van de binnenstad en het internet en datzelfde geldt natuurlijk ook voor Maximus. Toch blijven wij geloven dat er een echte boekwinkel in Hillegersberg hoort en zolang u als klant dat ook vindt en ons de omzet gunt, zullen we er met elkaar voor zorgen dat Boekhandel Maximus Hillegersberg op de kaart blijft staan!