Een Boekenweek kan wat ons betreft niet van start gaan zonder persoonlijke boekentips van uw boekverkopers. Fons deelt daarom graag zijn drie mustreads met u.

Zwemmen in het donker – Tomasz Jedrowski

Zwemmen in het donker is een ontroerende roman over een beginnende en eerste liefde tussen twee jongemannen, Ludwik en Janusz die elkaar ontmoeten op een landbouwkamp, met als achtergrond Polen van begin jaren tachtig. Het gaat over het dagelijks leven in een land land waar mensen altijd in angst leven vanwege een regime dat elke stap die je zet nauwlettend in de gaten houdt. Tegelijkertijd staat de vraag centraal of de liefde alles overwint, ook als je qua politieke overtuigingen recht tegenover elkaar staat. Zwemmen in het donker is een intieme roman die vol staat met prachtige sfeerbeelden van Polen. Een aangrijpend boek van een geweldige schoonheid.

Wij kunnen dit – Nelleke Noordervliet

Ik blijf met mijn tips in het boekenweekthema van de (eerste) liefde. Wij kunnen dit is wederom een mooi liefdesverhaal tussen Helen die boekverkoopster is en Leo. Voorzichtig beginnen de twee iets voor elkaar te voelen. Echter, liefde in tijden van corona is best moeilijk en er ontstaat twijfel.
Nellke Noordervliet heeft een heerlijke roman geschreven vol verrassende momenten en veel humor, met Rotterdam als decor.

Liefdessprookje – Antonio Moresco

Liefdessprookje vertelt het verhaal van een oude man die op straat woont tussen kartonnen dozen en die zijn verleden niet meer kent. Dan is er opeens een lief meisje dat hem op een dag meeneemt, verzorgt en liefheeft. Helaas is het sprookje van korte duur, want het meisje sterft. Tot er iets wonderbaarlijks gebeurt…
Moresco giet in zijn boek liefde en wreedheid in een modern sprookje en eindigt toch hoopvol. Het is zo ontzettend mooi, ga dit lezen!

Author

Comments are closed.