Auteur Robert J. Ligthelm komt bij ons in de winkel met beeldmateriaal meer vertellen over het prachtige Buitenplaatsen bij de Rotte op dinsdag 12 maart!

Eind vorig jaar verscheen het prachtige boek Buitenplaatsen bij de Rotte van Robert J. Ligthelm. Dat bleek een groot succes in Hillegersberg! Wij verkochten in de afgelopen maanden al vele exemplaren van dit Buitenplaatsenboek. Zo veel, dat wij auteur Robert J. Ligthelm hebben uitgenodigd om een avond over zijn mooie boek te komen vertellen.

Dat gaat hij doen op dinsdag 12 maart. Hij neemt veel beeldmateriaal mee, waardoor het boek nog meer zal aanspreken.

Buitenplaatsen bij de Rotte is na de Kralingse Buitenplaatsen het tweede deel over de buitens in het huidige Rotterdam. Wederom opent zich voor ons een door de lezer nooit gedacht schouwspel. Van kastelen uit de diepe middeleeuwen tot buitenplaatsen nog rond 1900 gebouwd. Vanaf waar de Rotte bij Terbregge Rotterdam binnenkomt tot aan de stadspoorten, de Hofpoort en de Delftse Poort, worden we meegenomen langs al het schoons dat hier geweest is, en helaas ook vrijwel allemaal weer verdwenen. De drie kastelen die hier lagen hadden een duidelijke beschermingsfunctie, naast een woonfunctie voor de families die ze bezaten. De buitenplaatsen waren een zomerse vlucht uit de vieze steden van vroeger, weggelegd voor de rijke bewoners. Behalve de verhalen over deze bezitters komen we hun pachters, hun arbeiders en bedienden tegen. De politieke gebeurtenissen van de zestiende tot de twintigste eeuw passeren de revue, en de kleine verhalen van ‘human interest’ vermaken ons. De auteur presenteert een spannende hypothese over het aanzien van het huis Lommerrijk en bewijst definitief dat huis Crooswijk in de achttiende eeuw nog een keer herbouwd is.

Kaarten voor deze avond zijn te koop in de winkel, of kunt u reserveren via de mail! Ook deze lokale avond belooft weer erg interessant te worden, dus meld u snel aan!


Datum: dinsdag 12 maart 2024
Tijd: 20:00, inloop vanaf 19:30
Toegang: € 7,50
Locatie: Boekhandel Maximus Hillegersberg
Aanmelden: info@maximushillegersberg.nl

Author

Comments are closed.