Programma in samenwerking met het Rotterdamsch Leeskabinet en Meridiaan Uitgevers

Nino Haratischwili wordt alom geprezen als één van de grootste schrijvers van onze tijd. We zijn dan ook zeer verheugd haar in Rotterdam te mogen verwelkomen, waar ze in het Engels wordt geïnterviewd door Berrie Vugts. Nino zal onder andere vertellen over haar nieuwste roman Het schaarse licht

Na de onafhankelijkheid breekt er chaos uit in de jonge staat Georgië. Tussen de vochtige muren en de betoverende houten balkons in de binnenstad van Tbilisi sluiten eind jaren tachtig vier meisjes een diepe vriendschap die alles trotseert, totdat verraad en een tragische dood hen tenslotte toch uiteendrijven.  

Nino Haratischwili vertelt over een verloren land en een verloren generatie, een revolutie die haar eigen kinderen opeet, over liefde en verraad en een onvoorwaardelijke vriendschap tussen vier vrouwen.

Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is romancier, toneelschrijver en regisseur. Van haar boek Het achtste leven (voor Brilka) zijn in Nederland al zo’n 90.000 exemplaren verkocht. Voor haar gehele oeuvre kreeg ze in 2019 de Schillerpreis, een belangrijke prijs die ook is uitgereikt aan o.a. Christa Wolf, Friedrich Dürrenmatt en Peter Handke.


Datum: maandag 13 maart 2023
Tijd: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30
Toegang: €10,- voor een regulier ticket, €5,- voor leden van het Rotterdamsch Leeskabinet
Locatie: Hillegondakerk, Kerkdreef 2

Voertaal: Engels
Om een ticket te kopen, kunt u de volgende link gebruiken: https://leeskabinet.stager.nl/web/tickets/111268498

Author

Comments are closed.