We zijn er superblij mee dat onze nieuwe collega Pleuntje sinds januari bij Maximus werkt. Mocht u sinds die tijd weer bij ons in de winkel zijn geweest, dan is de kans groot dat u haar al gezien en/of gesproken heeft. Toch leek het ons een leuk idee dat Pleuntje zich ook online aan u voorstelt.

Ik ben Pleuntje en ik werk sinds begin januari bij Maximus. Ik ben 47 (en luister ook naar Pleun, maar vind Pleuntje helemaal prima), getrouwd met Robert en heb 2 kinderen van 17 en 14. En gelukkig houden ze alle drie ook van lezen!

Ik heb een boekhandelsachtergrond (ik studeerde o.a. in Amsterdam Boekhandel en Uitgeverij), maar ik ben 19 jaar een ‘boekhandelaar die in een bibliotheek werkte’ geweest. Toch, bloed kruipt waar het niet gaan kan en ruim 3,5 jaar geleden maakte ik alsnog de overstap naar werken in de boekhandel. Toen merkte ik wat ik eigenlijk al die jaren al wist: ik hoor in de boekhandel!

Ik lees dagelijks en luister ook graag naar boeken, vooral tijdens het wandelen. Mijn favoriete boeken zijn psychologische romans/thrillers (bijvoorbeeld Toevluchtsoord van Jérôme Loubry) en ik vind boeken die in Japan of Azië spelen ook vaak erg mooi (zoals Het woud van wol en staal van Natsu Miyashita). Daarnaast lees ik ook graag Young Adult boeken en ben ik fan van de kinderboeken van Ben Guterson en Lucy Strange. Voor mijn favorieten heb ik meteen leestips geschreven en ik hoop er snel meer aan toe te kunnen voegen.

De eerste weken in de winkel zijn me erg goed bevallen. Het is bekend en nieuw tegelijk. Fons, Caroline en Caitlin hebben me warm ontvangen, zo fijn!

Ik kijk uit naar alle nieuwe ontmoetingen bij Maximus, naar alle activiteiten die we gaan organiseren en ik hoop u vele mooie boeken aan te kunnen raden.

Sinds een paar jaar hou ik een blog bij met stukjes over de boeken die ik lees. Mochten jullie dat leuk vinden, dan kun je die lezen op https://pleuntjeswereld.blogspot.com.

Tot snel in de winkel!

Author

Comments are closed.