Tijdens deze Maximus Boeken & Thee leesclub op 14 januari bespreken we Soedah, laat maar samen met auteur Maddy Stolk! LET OP: beide sessies zitten vol.

Tijdens deze Maximus Boeken & Thee leesclub bespreken we het boek Soedah, laat maar van Maddy Stolk. De auteur is zelf bij de leesclub aanwezig, waardoor er een erg interessante dialoog gevoerd kan worden over het boek.

In Soedah, laat maar gebruikt Maddy Stolk haar eigen leven als basis voor een beklemmende roman die tegelijkertijd ontroerend, hard, pijnlijk en zacht is. Het is een verhaal over een leven met Indische ouders en over het nooit aflatende verdriet dat ouders aan hun kinderen doorgeven. Maar er is altijd iemand die de cirkel doorbreekt…
Na het overlijden van haar moeder ontruimt Tara haar ouderlijk huis. Met een mengeling van weerzin en opluchting baant ze zich een weg door de rommel en artefacten uit verre verledens. Het zijn de resultaten van een leven lang hoarden door een door het jappenkamp getraumatiseerde moeder en de herinneringen van haar vader aan zijn jeugd in Nederlands-Indië.
Terwijl Tara de spullen uitzoekt vindt ze brieven en tapes die, naarmate ze verder spit, duidelijk maken dat er een familiegeheim tussen het afval zit. Ze vraagt zich af wat er allemaal verborgen bleef en rekent na haar ontdekkingen af met de trauma’s die van generatie op generatie zijn overgedragen.

Maddy Stolk is Indisch (tweede generatie). Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde. Achtereenvolgens woonde ze in Spanje, Thailand en Colombia maar ze kon nergens aarden en keerde terug naar haar geboortestad, Amsterdam. Stolk werkte eerder als eindredacteur voor diverse gerenommeerde tijdschriften zoals Elle, Elsevier en Harper’s Bazaar. Ook schreef ze columns voor onder meer Het Parool, Quote, linda.nl en Nieuwe Revu.

Leest u het boek? Dan zorgen wij voor thee met iets lekkers erbij.


Datum: zondag 14 januari 2024
Tijd: 15:00-16:30, extra tijd 12:30-14:00
Locatie: Boekhandel Maximus
Toegang: €10,- (€7,50 als u het boek ook bij ons koopt)
Kaarten reserveren (verplicht): het maximaal aantal deelnemers voor beide sessies is bereikt, u kunt zich helaas niet meer voor deze leesclub aanmelden.
Maximaal aantal deelnemers: 15

Author

Comments are closed.