Een Boekenweek kan wat ons betreft niet van start gaan zonder persoonlijke boekentips van uw boekverkopers. Caroline deelt daarom graag haar drie mustreads met u.

De kapperszoon – Gerbrand Bakker

Simon is een wat gelaten kapper in de Jordaan en niet erg gepassioneerd over zijn vak. Hulp aan zijn moeder, die gehandicapte jongeren bij het zwemmen begeleidt, roept eigenlijk meer emotie en interesse bij hem op. Via een van zijn klanten raakt hij betrokken bij het verhaal van zijn verdwenen vader, die is omgekomen bij de vliegramp in Tenerife. Alle personages kiezen er eigenlijk voor deze ramp buiten hun leven te houden. Bakker schrijft zoals altijd met een ragfijne pen en hoewel makkelijk leesbaar, weet hij het verhaal boeiend en ontroerend te vertellen.

Tall Bones – Anna Bailey

Wanneer de zeventienjarige Emma haar beste vriendin Abigail achterlaat op een feestje in het bos, gelooft ze, net als de meeste meisjes van haar leeftijd, dat hun leven nog maar net begonnen is. Er zal die nacht veel gebeuren, maar Emma zal haar vriendin nooit meer terugzien.

Tall Bones beschrijft Whistling Ridge, een klein stadje in Colorado. Een omgeving geplaagd door een geschiedenis van langdurige rancune en ressentiment. Gelovigen die de weg volgen van een doorgeslagen prediker, jeugd die de tijd verdrijft met alcohol, drugs en wapens en dat alles in een extreem conservatieve omgeving waar problemen worden genegeerd of met de mantel der liefde bedekt.

De verdwijning van Abigail, de zoektocht van haar beste vriendin en de verschijning van een  eigenzinnige, jonge vreemdeling leiden in dit kruitvat vol woede tot een onafwendbare climax. Rauw leven in conservatief Amerika.

Afrekening – Bernard Minier

De thrillers van Minier spelen zich af in de Franse Pyreneeën met als hoofdpersoon inspecteur Martin Servaz. Minier weet heel deskundig de beklemmende omgeving en de zeer menselijke personages neer te zetten. Het verhaal is boeiend en ongemeen spannend: in de bossen bij Toulouse wordt in het holst van de nacht een naakte jongeman aangetroffen, met zijn hoofd in een hertenkop en het woord “gerechtigheid’ op zijn borst gebrand. Hij is als opgejaagd wild aangereden en gedood.

De actualiteit van mondkapjes, de lockdown en de woede tegen de politie wordt goed neergezet in deze knappe thriller. De boeken van Minier behoren tot mijn persoonlijke favorieten door met name de bijzondere omgeving, de zeer goede sfeerbeschrijving en de bijzondere zaken waar aan gewerkt wordt. Voor de liefhebber van een goede thriller een echte aanrader.

Author

Comments are closed.