Het is weer tijd voor onze Niet goed geld terug-actie. Ook dit jaar selecteren we weer een jeugdboek en een roman waarvan wij allemaal zeer onder de indruk waren, en denken dat u het ook goed zult vinden. Is dit niet het geval? Dan krijgt u uw geld terug.
We zijn nog hard aan het nadenken over de roman die we zullen selecteren (er is zoveel goeds!), maar wanneer de Boekenweek start, laten we het u meteen weten. Het jeugdboek is al wel bekend. We hebben gekozen voor Bestemming onbekend van de Amerikaanse debutant Paul Mosier, deze week verschenen bij Lemniscaat.

Bestemming onbekend gaat over Rider, die na de dood van haar oma bij een ver familielid in Chicago gaat wonen. Een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Vanaf Californië maakt ze samen met haar maatschappelijk werker de lange treinreis naar Illinois. Tijdens haar reis leert Rider allemaal bijzondere mensen kennen en komt ze erachter dat de trein een wereld op zich is.

Het is een boek dat ons alledrie heeft geraakt. Het is indringend, emotioneel maar ook hoopvol. Rider is een personage dat je omarmt en voor wie je hart af en toe huilt. Caroline weet nu al dat dit een van de beste boeken is die ze dit jaar zal lezen. Hubert vond het geweldig en Maritza heeft meerdere malen moeten huilen. We hopen dat dit boek u net zoveel zal raken als dat het ons heeft gedaan.

Bestemming onbekend is geschikt voor lezers vanaf 12 jaar.

Author

Write A Comment