Sinds een paar maanden verkopen we in de winkel prachtige kaarten die worden gemaakt door buurtgenoot Linda van Studio Kuukeluus. Ook hebben we nu een supermooie boekenlegger die door Linda ontworpen is. Daarom vonden we het tijd om haar kort aan u voor te stellen!

Linda in haar studio

Ik ben Linda, een Rotterdamse illustrator en het gezicht achter Studio Kuukeluus.

Als kind tekende en knutselde ik graag en samen met mijn moeder maakte ik kerstkaarten. We haalden knutselboekjes uit de bibliotheek en bedachten telkens weer iets nieuws. Toen ik ouder werd begon ik de kerstkaarten te schilderen. Ik vond het leuk om voor mijn vrienden persoonlijke kaartjes te maken.

Nog wat jaren en een opleiding aan de kunstacademie verder en er ontstond een droom om zelf geïllustreerde kaarten te gaan verkopen. Inmiddels heb ik een webshop vol kaarten en andere papierwaren. Ze zijn in winkels in Nederland en België te koop, waaronder in boekhandel Maximus!

Een samenwerking waar ik extra trots op ben, want ik woon zelf ook in Hillegersberg.

Begin 2021 ben ik hierheen verhuisd samen met mijn vriend en poes Yuki. We wonen vlak achter de Dorpsstraat, bijna letterlijk om de hoek van Maximus. Het is een heerlijke plek om te wonen. Rustig, maar ook heel gezellig en lekker veel groen in de buurt. Je kunt me bijna dagelijks tegenkomen langs de plas of in het Bergse Bos.

Linda is druk bezig met illustreren

Ik ben opgegroeid aan de rand van Rotterdam, tussen de weilanden. Daar is mijn liefde voor natuur en dieren ontstaan. Een rondje wandelen en vogels kijken en mijn hoofd wordt leeg. Ook haal ik graag het groen naar binnen en staat mijn huis vol planten.

Tekenen is voor mij ook een manier om op te laden. Ik verdwijn in mijn eigen wereldje en vergeet even alles om mij heen. Natuurlijk teken ik dan graag dingen die mij ook rust geven. Zo staan mijn illustraties vol planten, natuur, dieren en de alledaagse gelukjes waar ik zo van geniet.

Met mijn illustraties en producten wil ik anderen ook een rustmomentje geven in hun dag. Eventjes gaan zitten om een mooie kaart te schrijven, je verdiepen in de verzorging van je planten of gewoon genieten van iets kleins. Ik deel ook graag mijn ervaringen en tips op Instagram (@studiokuukeluus) en in mijn maandelijkse mails om anderen te inspireren.

Zo creëer ik met Studio Kuukeluus een vrolijke oase in deze drukke wereld. Een plek om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Het is er lekker groen, het tempo ligt wat lager en er is aandacht voor het moois om ons heen.

Een paar voorbeelden van de schitterende kaartjes die Linda maakt

Van Linda’s kaarten hebben we natuurlijk een flink aantal op voorraad; die vindt u voorin bij ons in de winkel. En bent u benieuwd naar de boekenlegger die Linda voor ons ontworpen heeft? Die krijgt u bij aankoop van een boek cadeau!

Author

Comments are closed.