Het voelt als de dag van gisteren dat we de winkel openden in november 2012 en ook als de dag van gisteren dat we ons vijfjarig jubileum vierden met als speciale gast Adriaan van Dis. En toch zijn we al 10 (en 5) jaar verder en is het inmiddels tijd om ons tienjarig jubileum te vieren. En dat doen we natuurlijk het liefste met u. Vandaar dat we in de week van 29 oktober t/m 6 november allerlei evenementen en acties ter ere van Maximus 10 jaar organiseren.

Jubileumflitsuitverkoop
Zaterdag 29 oktober 9.00 11.00 uur

We trappen ons jubileum op zaterdag 29 oktober af met een jubileumflitsuitverkoop.

De laatste editie van de flitsuitverkoop is alweer een tijd geleden en in die tijd hebben we weer nieuwe dozen met winkeldochters voor u verzameld.

Er zit zoals altijd weer van alles bij: we hebben Engelstalige titels die in de uitverkoop gaan, kinderboeken, literatuur en nog veel meer.
 

Het principe blijft ook hetzelfde: Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u 10 boeken voor 10 euro scoren, dus vergeet uw rolkoffer niet mee te nemen.

Tot zaterdag 29 oktober!

Feestelijke jubileumavond met speciale gast
Zaterdag 29 oktober 19.00 – 21.30 uur

Waar zouden we zijn zonder u? Zonder onze trouwe klanten zou Maximus nergens zijn en daar zijn we u ontzettend dankbaar voor. Daarom nodigen wij u via deze weg uit voor onze feestelijke jubileumavond op zaterdag 29 oktober.

Op de jubileumavond willen we u in het zonnetje zetten, daarom trappen we de avond om 19.00 uur af met feestelijke (en heerlijke) hapjes en drankjes. We willen graag het glas met u heffen, terugblikken op de afgelopen 10 jaar en vooruitkijken.

Om 20.00 uur ontvangen wij een fantastische auteur die over zijn (ja, het is een man) indrukwekkende en pas verschenen roman geïnterviewd gaat worden. Dit interview zal afgenomen worden door niemand minder dan Caroline.

Pas op de avond zelf zal bekend worden welke auteur er geïnterviewd zal worden. Maar het zal, net als 5 jaar geleden met Adriaan van Dis, zeker de moeite waard zijn. Wij verzekeren u dat de auteur niet alleen bij ons geliefd is, maar ook bij u.

U kunt zich via de mail of telefoon aanmelden voor onze feestelijke jubileumavond. Wij vragen voor de avond een bijdrage van € 10,- en er is plek voor 60 gasten, dus twijfel niet te lang.

Het lijkt ons fantastisch om met u ons jubileum te vieren. Hopelijk tot dan! 

Datum: zaterdag 29 oktober
Aanvang: 19.00 uur
Toegang: € 10,-
Aanmelden: info@maximushillegersberg.nl

Kevin Hassing vertelt over Mus & kapitein Kwaadbaard en zijn werk als stemacteur
Woensdag 2 november 16.00 uur (7-13 jaar)

Op woensdagmiddag 2 november komt de kinderboekenschrijver Kevin Hassing naar Maximus om te vertellen over zijn geweldige kinderboekenserie Mus & kapitein Kwaadbaard, dat enorm populair is onder kinderen van 7 tot 13 jaar. Hassing won met het tweede deel de prijs van de Kinderjury 2022 in de leeftijd 10-12 jaar. Linde Faas illustreerde de prachtige tekeningen voor de serie.

Kevin Hassing is overigens niet alleen auteu, hij is ook actief als stemacteur. Hij is de stem van verschillende personages in tekenfilms en series, onder andere Spencer in iCarly en Jay in de Lego Ninjago Film. Hij heeft ook in Goede Tijden Slechte Tijden gespeeld. 

Hij zal o.a. vertellen over zijn werk als stemacteur en uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. Ook legt hij uit hoe hij schrijver is geworden en hoe hij op ideeën komt voor Mus & kapitein Kwaadbaard. Als afsluiting zal hij de kinderen onderwerpen aan een heuse piratenquiz. Natuurlijk gaat Kevin ook voorlezen uit zijn boeken en zal hij vragen beantwoorden en boeken signeren.

Wees van harte welkom op woensdag 2 november!

Datum: woensdag 2 november
Tijd: 16.00 uur
Deelname: gratis
Graag aanmelden via info@maximushillegersberg.nl

Uitgeverij Orlando vertelt over hun vrouwelijke klassiekers-reeks
Donderdag 3 november 11.00 uur

Op donderdagochtend 3 november komen Ingrid Meurs en Jacqueline Smit, uitgevers van uitgeverij Orlando een lezing geven over hun vrouwelijke klassiekers-reeks. In de reeks zitten onder andere titels als De wand van Marlen Haushofer, Orlando van Virginia Woolf en Alle mensen zijn sterfelijk van Simone de Beauvoir.

Ze zullen onder andere vertellen over hun bijzondere uitgeverij, het verhaal erachter en vertellen over hun kracht. Ook zullen er vragen beantwoord worden over waarom ze de keuze hebben gemaakt om een klassiekerreeks uit te geven en wat de best verkochte titels van Orlando zijn.

Het belooft een mooie en interessante ochtend te worden. Deelname is gratis.

Datum: donderdag 3 november
Tijd: 11.00 – 12.00 uur
Deelname: gratis
Aanmelden via info@maximushillegersberg.nl

Hester Knibbe in gesprek met Myrte Leffring over proza- en poëzietweeluik Wulk
Vrijdag 4 november 16.00 uur

Op 28 oktober verschijnt Wulk – Vallen & Opstaaneen bijzonder proza- en poëzietweeluik van de Roterdamse dichter en auteur Myrte Leffring. Dichter Hester Knibbe zal haar op vrijdagmiddag 4 november interviewen over dit bijzondere project.

Een tweeluik in proza en poëzie.

De roman Wulk – ondertitel Vallen – gaat over de koele advocaat Lea Noorderveen, die haar zaakjes goed voor elkaar lijkt te hebben. Een mooi kantoor in Noord-Holland, een ruim appartement, een drukke baan. Ze lijkt de breuk met haar jongere zus Kim te hebben verwerkt. Maar dan krijgt ze een bericht van Kim dat haar terugvoert naar die zomervakantie waarin hun moeder verdween, twintig jaar geleden in Normandië. Langzaam wordt duidelijk waarom de zussen elkaar al die jaren niet hebben gezien en welke rol hun vader, die destijds het gezin verliet, daarbij heeft gespeeld. Herinneringen en gevoelens die Lea langdurig heeft weten te verdringen, komen onstuitbaar naar boven. Over die verzwegen wereld gaat de poëziebundel Wulk, met de ondertitel Opstaan.

U bent van harte welkom op vrijdag 4 november!

Datum: vrijdag 4 november
Tijd 16.00 uur
Deelname: gratis
Aanmelden: info@maximushillegersberg.nl

Author

Comments are closed.