Op vrijdag 2 februari komt Malou Holshuijsen bij ons langs in de winkel. Ze zal eerst worden geïnterviewd over haar nieuwe roman Alleen en duizend mensen, waarna we onder het genot van een heerlijke lunch met z’n allen gezellig in gesprek gaan.

We zijn ontzettend blij om weer een mooi evenement aan te kunnen kondigen. Ditmaal zullen we auteur Malou Holshuijsen op vrijdag 2 februari bij ons in de winkel ontvangen voor een lunchinterview. Ze zal door collega Caitlin worden geïnterviewd over Zachtop Lachen, maar de nadruk zal natuurlijk vooral liggen op haar nieuwe roman Alleen en duizend mensen.

Wat Caitlin betreft, heeft dit boek echt álles! In het eerste hoofdstuk wordt de spanning meteen opgevoerd als cabaretier Leopold Harmonie tijdens een live radio-uitzending uit het raam springt, recht voor de ogen van redacteur Rivka Leeuw. Daarna volgen we Rivka: we zien hoe ze reageert op de plotselinge dood van de beroemde cabaretier. Doordat we ondertussen flashbacks krijgen naar Rivka’s leven vóór dit tekenende moment, leren we haar steeds beter kennen en leren we haar reacties te begrijpen. Terwijl je als lezer ziet hoe Rivka zich bijvoorbeeld verhoudt tot haar ouders en haar collega’s, raak je steeds meer met haar verbonden en sluit je haar in je hart. En omdat Malou zo prachtig realistisch weet te schrijven, worden heus niet alleen de mooie en perfecte karaktereigenschappen benadrukt, maar juist ook de lelijke, venijnige en verdrietige kanten. Dit verhaal is een echte pageturner, dat vooral ook ontzettend menselijk is. Het is vaak heel humoristisch, soms ontroerend en bovenal ontzettend mooi: een prachtig verhaal over rouw en eenzaamheid, dat nergens té zwaar wordt. 

Met zo’n mooi boek belooft het een erg interessant interview te worden. Na het interview kunnen alle aanwezigen genieten van een heerlijke lunch, verzorgd door goede buur Westerkaatje, waarbij we met z’n allen op een informelere manier in gesprek kunnen gaan. Er is ruimte voor vragen vanuit het publiek en in voorgaand edities van de lunchlezing hebben we gemerkt dat er mooie, inspirerende en vooral heel gezellige gesprekken ontstaan. U kunt zich per mail aanmelden, waarbij we het fijn vinden als u eventuele dieetwensen ook aan ons doorgeeft.


Datum: vrijdag 2 februari 2024
Tijd: 12:00-14:00
Toegang: €15,-
Locatie: Boekhandel Maximus Hillegersberg
Aanmelden en dieetwensen doorgeven: info@maximushillegersberg.nl

Author

Comments are closed.