Tijdens de eerste Maximus Boeken & Thee bespreken we het boek En toen ging hij van Jannah Loontjens. Het is een boek over het leven van een vriendengroep in Zweden in de jaren zeventig en tachtig, waarin wereldpolitiek en intimiteit zich vervlechten. Als de moeder van Ebba enkele dagen voor de moord op premier Olof Palme word aangehouden, verliest zij twee vanzelfsprekendheden. Ebba probeert grip te krijgen op haar jeugd in een tijdgewricht waarin het optimisme en de openheid van weleer onherroepelijk gaan wankelen.

Tijdens onze leesclubmiddag zouden we het kunnen hebben over de personages, de verteller, de tijd & de tijdgeest en de rol van familie. Maar het zou ook zomaar heel ergens anders op uit kunnen lopen naar aanleiding van de eigen leeservaringen van de deelnemers!

Jannah Loontjens (1974) is in Denemarken geboren. Ze groeide op in Zwe­den en Nederland en studeerde filosofie in Amsterdam, waar ze ook promo­veerde. Als schrijver excelleert ze in verschillende genres: naast dicht- en essaybundels publiceerde ze vier romans.


Datum: 29 september 2023
Tijd: 15:30-17:00
Locatie: Boekhandel Maximus
Toegang: €10,- (€7,50 als u het boek ook bij ons koopt)
Kaarten reserveren (verplicht): info@maximushillegersberg.nl
Maximaal aantal deelnemers: 15

Author

Comments are closed.