Tijdens de vakantie is het heerlijk om lekker te puzzelen… Misschien een mooi moment om eens een uitdagende literaire puzzel te proberen?

Tijdens de vakantie is het heerlijk om eindelijk even lekker uit te rusten en helemaal nergens over na te hoeven denken. En toch vinden velen het ook fijn om juist dan lekker aan het puzzelen te slaan! Zo ook Caitlin, die deze keer niet gekozen heeft voor een woordzoeker of sudoku, maar voor de Engelstalige literaire puzzel Cain’s Jawbone.
Deze literaire puzzel, die voor het eerst in 1934 is uitgegeven, is een murder mystery van 100 bladzijdes die in de verkeerde volgorde staan. Het is de taak van de lezer om de bladzijdes in de goede volgorde te ordenen en erachter te komen wat de namen zijn van de moordenaars en hun slachtoffers. In de tekst zelf zitten veel (literaire) citaten, referenties en gedichten. Het is een ontzettend lastige, maar hele leuke puzzel waarvan de uitkomst nooit publiekelijk bekend is gemaakt… een heerlijke uitdaging dus – en misschien wel heel gezellig om met de familie op te lossen!

Om een beetje een inzicht te krijgen in het proces, vond Caitlin het heel leuk om deze (Engelstalige) YouTube video van BookTuber Jack Edwards te kijken, waarin hij begint met de puzzel.

Author

Comments are closed.