Het is weer zover: Fons, Caroline, Pleuntje en Caitlin zijn het eens geworden over een nieuwe titel voor de niet goed, geld terug-actie! We kozen Picknick bij Maanlicht van Margaret Kennedy: een spannend en mysterieus verhaal met hilarische personages.

Cornwall, 1947. Op een zomernacht stort een klif neer op een hotel aan zee. Zeven van de bijna twintig gasten komen om; alleen de gelukkigen die weg waren voor een picknick bij maanlicht hebben het overleefd. Maar wie ligt begraven onder het puin en wie niet? In de week voor de aardverschuiving leren we de hotelgasten in al hun excentrieke glorie kennen: onder anderen een heetgebakerde geestelijke, een geldzuchtige weduwe, een matig bekende schrijfster en haar veel jongere metgezel, een stel verwaarloosde kinderen, en uiteraard het personeel. Er worden vriendschappen gesloten, romances bloeien op, zonden komen aan het licht, de sympathieën van de lezer worden gemanipuleerd – en ondertussen worden de scheuren in de klif breder, zonder dat het bonte gezelschap vakantiegangers het doorheeft.


Fons, Caroline, Pleuntje en Caitlin over Picknick bij Maanlicht:

Fons is ontzettend enthousiast: Picknick bij Maanlicht is een echt Engels verhaal. Een week voorafgaand aan het noodlottig ongeval, waarbij een hotel van een klif stort, maak je kennis met de hotelgasten en het personeel. Wie ging er naar de picknick bij maanlicht? En waarom? Door deze vragen is het boek spannend en mysterieus. Er zijn hilarische personages, die vreemde dingen doen en opmerkelijke vriendschappen sluiten. Ondertussen wordt de spleet in de klif steeds groter, en word je als lezer steeds meer gemanipuleerd. Hoe dit afloopt is voor mij een weet voor u een geweldige uitdaging om aan te gaan! Veel leesplezier!

Ook Caroline is onder de indruk: wat is Picknick bij Maanlicht een heerlijk boek, zeker voor de vakantie! Het plot wordt in het eerste hoofdstuk al gegeven. De heel diverse personages en de hele week naar dit plot toe, dat is wat hier beschreven wordt. Mooi tijdsbeeld, bijzondere personages, vileine opmerkingen en een goede spanningsopbouw maken dit een fantastische niet goed geld terug-titel.

Pleuntje heeft over Picknick bij Maanlicht het volgende te zeggen: in de proloog vertelt de ene dominee aan de andere wat hij van de overlevenden gehoord heeft tijdens de nacht van de ramp, waarna je als lezer wordt meegenomen in de week voorafgaand aan de ramp. Je leest per dag over de gasten, de medewerkers en de eigenaren van het pension onder aan de klif, met allemaal hun eigenaardigheden, roddels, jaloezie, vriendschappen en hoe ze op elkaar reageren. Met de wetenschap die de lezer heeft en personages niet hebben, komen alle gebeurtenissen en verhalen van die week in een ander daglicht te staan. Heerlijk boek waarin je blijft lezen en gaandeweg voorkeur krijgt voor wie er wel en niet in het pension achterblijven tijdens de picknick bij maanlicht.

Ook Caitlin vindt Picknick bij Maanlicht een bijzondere titel. Het boek opent meteen met een cliffhanger: doordat de klif is neergestort, zijn er zeven mensen om het leven gekomen. En de dominee zegt vrijwel meteen iets opmerkelijks over degenen die de ramp overleefd hebben: ‘Ze vertelden me veel te veel. Ik wilde dat ze dat niet hadden gedaan.’ Die spanning blijft voelbaar. Terwijl je als lezer de zeer opmerkelijke karakters beter leert kennen, blijft die vraag in je achterhoofd: wie hebben de ramp overleefd? En wat zat daar achter?


Media over Picknick bij Maanlicht:

Wij zijn niet als enigen enthousiast: ook in Trouw is het boek goed besproken. Picknick bij Maanlicht is een heerlijke roman met sociale kritiek: er wordt namelijk commentaar gegeven op de klassenmaatschappij waar de Britten erg in vastgebakken zitten. Tegelijkertijd is het inderdaad een heerlijk vakantieboek dat sterk uiteenlopende personages bevat die het op een nét iets te kleine plek met elkaar moeten zien te redden. Voortdurend is de duistere ondertoon voelbaar. Er is namelijk iets aan de hand met hotel Pendizack Cove… Maar wat is dat dan precies?

Uitgever Jessica Nash slaat de spijker op de kop: Picknick bij Maanlicht is geen whodunnit, maar een whodied. Het is een heerlijk spannend en licht ironisch boek. Een perfecte aanrader voor liefhebbers van o.a. Midsomer Murders, R.C. Sherriff, Elizabeth Jane Howard en Agatha Christie.

Ook in Het Parool wordt er enthousiast over de titel gesproken: de excentrieke naarlingen die allen een mooie rol spelen in het verhaal, maken Picknick bij Maanlicht tot een prachtige, licht sadistische roman met een vleugje Downton Abbey.


De boodschap lijkt ons duidelijk: koop en lees Picknick bij Maanlicht en laat u meevoeren in dit spannende, mysterieuze verhaal. U kunt het via onze webshop bestellen of bij ons in de winkel afhalen voor €24,99.

Author

Comments are closed.