Lieve klanten,

Het zijn rare en onzekere tijden. De maatregelen die getroffen zijn om het coronavirus in te dammen treffen ons allemaal. Het goede nieuws is dat we nog steeds open zijn en dat ook blijven, tenzij de regering anders besluit.

We willen u laten weten dat we de maatregelen van het RIVM naleven, om zo uw en onze gezondheid te waarborgen. Deze maatregelen hebben een aantal gevolgen voor de gang van zaken in de winkel; zo is onze koffie- en leeshoek bijvoorbeeld gesloten.

Deze blog is bedoeld om u extra te informeren over alles wat er gaande is in onze boekwinkel met betrekking tot het coronavirus, en hoe we u als klant, ook als u niet in de gelegenheid bent om naar Maximus te komen, zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

We begroeten en zien u het liefste in de winkel, maar we willen u vragen om aan uw gezondheid te denken. Ook begrijpen we dat deze tijd zich juist leent om zoveel mogelijk te lezen en dat een mooi boek voor troost en afleiding kan zorgen. Daarom introduceren we in deze nieuwsbrief een aantal mogelijkheden om u aan boeken te helpen, mocht u niet in staat zijn om Maximus te bezoeken.

Getroffen voorzorgsmaatregelen in de winkel

U wist het al, maar we blijven het herhalen: tenzij de regering anders besluit, blijven wij open. Dit betekent dat we van maandag tot en met zondag geopend zijn volgens onze reguliere openingstijden.

Uiteraard nemen ook wij de nodige voorzorgsmaatregelen: we wassen en desinfecteren regelmatig onze handen, ook desinfecteren we regelmatig de pinapparaten, balie en deurklinken, we houden 1.5 meter afstand van iedereen en we houden onze gezondheid goed in de gaten. Mochten we milde klachten krijgen, dan blijven we thuis en zieken we uit.

Ook aan u willen we vragen om rekening te houden met de voorzorgsmaatregelen. Houd, waar mogelijk, zoveel mogelijk afstand van anderen. Mocht u een boek niet kunnen vinden, laat ons er dan naar op zoek gaan en wacht rustig bij de balie. Contant afrekenen is mogelijk, maar als u in de gelegenheid bent om te pinnen, dan geven we hier de voorkeur aan. Heeft u milde klachten? Blijf dan alstublieft thuis.

Opnieuw, we doen dit niet om vervelend te zijn, maar om u en onszelf zo goed mogelijk te beschermen.

Mocht er iets veranderen aan onze openingstijden, dan communiceren we dit tijdig via onze nieuwsbrief, social media-kanalen, onze website en in de winkel.

Wij danken u voor uw begrip.

Maximus Boeken Bezorgservice

In tijden van sociale isolatie is een goed boek een fijne en welkome manier om te ontsnappen aan de realiteit. Sinds afgelopen vrijdag hebben we zowel in de winkel als online gemerkt dat de behoefte aan boeken gelukkig groot is. Via deze weg willen wij onze dank en waardering uiten voor uw steun.

Bent u niet in de gelegenheid om naar Maximus te komen, maar hebt u wel behoefte aan een goed boek en wilt u ons steunen? Wij zorgen ervoor dat het boek bij u wordt bezorgd.

Dit zijn de opties:

 1. U kunt via onze webshop zowel fysieke boeken en ebooks bestellen en laten bezorgen of downloaden.
 2. Wij bezorgen uw boeken bij u thuis via de Maximus Boeken Bezorgservice
  Hoe werkt de Maximus Boeken Bezorgservice?
 • U kunt ons sms’en of appen op 06-39494326 of mailen naar info@maximushillegersberg.nl onder vermelding van de titel(s), auteur(s), uw naam en uw adres. Wij nemen vervolgens contact met u op.
 • U kunt ons ook tijdens openingstijden bellen op 010-4187087 en uw bestelling doorgeven.
 • Zijn de boeken voorradig, dan kunnen we deze dezelfde dag bij u thuis leveren. Zo niet, dan kan het de volgende dag en in het uiterste geval enkele (werk)dagen later bezorgd worden.
 • Voor Nederlandstalige boeken die leverbaar zijn, is het ook mogelijk om ze via PostNL bij u te laten bezorgen.
 • Betalen kan op verschillende manieren: u kunt het bedrag naar ons overmaken, we kunnen u een Tikkie betaalverzoek sturen, of u kunt bij bezorging betalen via onze mobiele pin.
 • We kunnen begrijpen dat u het in deze tijd niet prettig vindt om rechtstreeks contact met ons te hebben: daarom is het ook mogelijk dat we een bezorgtijd met u afspreken, aanbellen en uw bestelling voor uw deur leggen. Als het past, kunnen we uw bestelling door de brievenbus doen.

In deze tijden zijn we extra dankbaar dat u onze boekhandel steunt en we denken graag met u mee. Kortom, bel, mail, sms of app ons voor bestellingen en vragen en dan kijken we samen welke optie het beste bij u past!

Koffie- en leeshoek dicht: koffie en thee to go

Afgelopen zondag maakten de regering en het RIVM bekend dat de horeca haar deuren tot en met 6 april moet sluiten. Deze maatregel geldt ook voor boekhandels met een (kleine) koffiehoek. Dit betekent dat we tot en met 6 april geen koffie, thee, taart en tosti’s serveren in de winkel. Het is helaas ook niet toegestaan om een krant of boek aan onze leestafel te lezen.

We vinden dit erg vervelend, maar zoals eerder gezegd, iedereens gezondheid is op dit moment het belangrijkste. Daarom leven we deze maatregelen streng na.

Gelukkig is er ook een lichtpuntje: we mogen nog wel koffie en thee to go verkopen. We hebben kartonnen bekers, maar het is ook mogelijk om uw eigen herbruikbare beker mee te nemen.

Ofwel, voor uw caffeïne- en leeskick kunt u nog altijd bij ons terecht, zij het in een ietwat andere vorm.

Evenementen maart en april: geannuleerd

Afgelopen vrijdag maakten we al bekend dat we een aantal evenementen moesten annuleren. Gezien de nieuwe ontwikkelingen hebben we besloten om alle activiteiten die voor maart en april gepland stonden niet door te laten gaan.

Het gaat om de volgende evenementen:

 • Zondag 22-3: Bijeenkomst Engelse leesclub (uitgesteld tot een later moment)
 • Dinsdag 24-3 zaterdag 4-4: Theaterleesclub The Great Gatsby met Lidewijde Paris en voorstelling The Great Gatsby in Theater Rotterdam (lezing en voorstelling geannuleerd)
 • Donderdag 26-3: Boekpresentatie Trojaanse tin-oorlog en Odysseus’ oceaanroute door Henk van Oosten (uitgesteld tot een later moment)
 • Dinsdag 31-3: Lezing Dido Michielsen over Lichter dan ik (uitgesteld tot een later moment)
 • Donderdag 9-4: Lezing Ewa Maria Wagner over Het Tristan-akkoord (uitgesteld tot een later moment)

Alle klanten die zich hebben aangemeld voor één van deze evenementen, worden zo snel mogelijk persoonlijk bericht. Mocht u al betaald hebben, dan krijgt u uw geld terug. We zorgen ervoor dat het geld naar u wordt overgemaakt, dit vinden we de meest veilige en handige oplossing.

Omdat Theater Rotterdam alle theatervoorstellingen heeft geannuleerd, hebben we besloten dat we voor dit seizoen de theaterleesclubs annuleren. We hopen in september weer een nieuw seizoen leesclubs van start te kunnen laten gaan.

We hebben voor de andere evenementen nog geen nieuwe data gepland. Zodra we informatie hebben, laten we u dit weten via onze nieuwsbrief, social media-kanalen, onze website en in de winkel.

#ikleesthuis

Eerder deze week bedacht kinderboekenauteur Manon Sikkel de hashtag #ikleesthuis, een manier om via social media boekentips met elkaar te delen. Stichting CPNB haakte hierop in en bedacht de leesbevorderingscampagne #ikleesthuis, om het belang van (goede) boeken lezen te onderstrepen, zeker nu heel veel mensen door het coronavirus thuiszitten.

Het collectieve boekenvak probeert op deze manier iedereen die thuiszit een hart onder de riem te steken in deze onzekere tijd. Zoals we eerder al zeiden, kan een goed boek ervoor zorgen dat we even kunnen ontsnappen aan de realiteit. Boeken zorgen tevens voor verrijking, verdieping en ontspanning.

Thuislezen is kortom een ideale manier om deze tijd van sociale isolatie door te komen. Wij als lokale boekhandel kunnen u zowel in de winkel als online aan een goed boek helpen.

Daarom tippen we u graag de volgende drie boeken:

 1. Adults – Emma Jane Unsworth: Grappig en ongemakkelijk. Een heerlijke satire over het leven van een dertiger, die meer lijkt te geven om de likes die ze op Instagram krijgt, dan om haar haar offline leven. Ook wel het echte leven genoemd. Perfect leesvoer voor als u hardop wilt lachen.
 2. Gozert – Pieter Koolwijk: Dit is een verhaal om verliefd op te worden. Naast humor is Gozert een boek dat je raakt en dat tot de eredivisie van de Nederlandse jeugdliteratuur behoort.
 3. Ik heb een naam – Chanel Miller: Iedereen kent Brock Turner, de student aan Stanford die slechts zes maanden celstraf kreeg nadat hij op heterdaad betrapt werd toen hij een jonge vrouw seksueel misbruikte terwijl ze bewusteloos was. Jarenlang werd het slachtoffer Emily Doe genoemd, om haar privacy te beschermen. In dit boek vertelt Chanel Miller op indrukwekkende wijze haar verhaal. Geen lichte kost, wel belangrijk en krachtig. Een aanrader.
Author

Write A Comment