Onze YA-recensent Laura (16) leest alles wat los en vast zit en beoordeelt met alle liefde de boeken waar wij als boekverkopers niet aan toekomen. Dit keer heeft ze een mening over De beminde, het nieuwe boek van Kiera Cass. We kunnen één ding alvast verklappen: het is een aanrader.

Hollis is geboren in een adellijke familie en woont met haar ouders in het kasteel van de koning van Coroa. Hollis is de  aanstaande verloofde van koning Jameson en kan niet wachten tot hij haar een aanzoek zal doen, maar wanneer een nieuwe vreemdeling in het kasteel komt wonen weet ze niet meer zeker of ze wel koningin wil worden. Ze doet haar best om haar gevoelens te negeren en wil Jameson laten zien dat ze een waardige koningin zal zijn.

Het verhaal is meeslepend, je wilt graag weten wat Hollis zal doen met haar leven en je wilt heel graag dat ze gelukkig wordt door de keuzes die ze maakt. Vanaf het begin van het boek wil je al het beste voor haar en dat maakt het heel interessant om te leren over wat dat zal zijn.

Er staat een mooi citaat in dit boek: “Mannen vochten op open terrein; vrouwen vochten achter hun waaiers”. Ik denk dat deze zin heel goed weergeeft hoe Coroa, maar ook onze wereld grotendeels nog in elkaar zit. In een deel van dit verhaal leren we wat de rol is van een adellijke vrouw aan het hof. Hollis komt erachter of dit wel de rol is die ze wil hebben of dat ze toch liever een andere rol speelt in het verhaal van haar leven.

Vanaf het punt dat ik het boek voor het eerst open heb geslagen wilde ik weten hoe het voor haar af zou lopen. Het boek leest heel lekker en snel door waardoor ik nooit mijn interesse verloor. Het is een heerlijk boek waar je je uren in kunt verschuilen en kunt wegdromen bij het kasteelleven van Coroa.

Ik denk dat je dit boek heel leuk zal vinden als je de boeken van De Selectie van Kiera Cass ook heel leuk vond. Het gaf me vaak veel dezelfde gevoelens die ik ook had bij die boeken. De beminde heeft naar mijn mening dezelfde vibe als De Selectie en dat is een van de redenen waarom ik dit boek zo leuk vind. Het is dus zeker de moeite waard als je fan bent van de boeken van Kiera Cass!

Hallo, mijn naam is Laura en ik ben zestien jaar. Ik zit in de vierde klas van een middelbare school in Rotterdam. Ik houd van lezen, racefietsen en atletiek. Ik lees voornamelijk Young Adult, maar ik ben onlangs begonnen aan de Rory Gilmore Reading Challenge, dit is een lijst van 339 boeken met alle boeken die hoofdpersonage Rory Gilmore in alle seizoenen van de serie Gilmore Girls heeft gelezen. Tot slot een klein stukje zelfpromotie: je kunt me volgen op mijn Bookstagram @laurasbookjourney.

Author

Write A Comment