Deze week loopt Anniek stage bij ons. Mocht je sceptisch zijn over de toekomst van de jeugd ‘die niet meer leest’, zorg dan dat je Anniek ontmoet. Zij is onze toekomst en geeft een boekverkoper hoop. Ze heeft deze week ontzettend hard gewerkt: boeken uitgepakt en opgeruimd, kassa gedraaid, cadeaus ingepakt en prachtige tekeningen gemaakt voor onze winkel. Ook vroegen we haar om een blog voor onze website te schrijven. Dus, lees verder, en maak kennis met Anniek!

Beste lezer, ik ben Anniek en ik zit in mijn 3e jaar op het Melanchthon Blesewic in Bleiswijk. Dit jaar kreeg ik van school te horen dat we een weekje stage moesten lopen bij een bedrijf of winkel waar jouw interesse ligt. Het leek mij erg interessant om dit in een boekwinkel te doen.

Wat wil je later worden?”

Omdat ik mavo doe, moet ik al vroeg nadenken over welke vervolgopleiding ik graag zou willen doen. Dit jaar kregen we dan ook een aantal keer de vraag: “Wat wil je later worden?” Op de basisschool zei ik dan altijd kinderboekenschrijver, dit leek mij geweldig, puur omdat het mij megafijn leek om in mijn pyjama de hele dag met een laptop op bed te liggen typen. Op mijn 11e begon ik dan ook aan mijn eerste zogezegde boek: Vampier Gijsbrecht. Dit ging erg goed, helaas was ik achteraf gezien erg veel leestekens vergeten en klopte het grammaticaal niet helemaal.

Uiteindelijk wilde ik toch geen schrijver worden, maar ik hield nog steeds erg van lezen. In de brugklas kreeg ik voor mijn verjaardag mijn allereerste young adult-boek, De hongerspelen van Suzanne Collins; ik was gelijk fan. Tegenwoordig lees ik erg veel fantasyboeken, hoewel ik sommige romans ook erg tof vind.

Maximus

Ik kende Maximus al omdat ik hier een keer op de terugweg van de tandarts langs fietste en nog iets voor school moest hebben. Toen ik binnenkwam viel me gelijk de grote boekenkast naast de kassa op die vol stond met young adult-boeken. Dit vond ik als boekenwurm echt geweldig, ook vond ik de sfeer erg fijn. Toen ik het idee kreeg om stage te lopen in een boekwinkel, wilde ik dat erg graag bij Maximus doen.

Leesclub

Ik wist dat Maximus leesclubs en evenementen organiseert, maar ik had er nog nooit een bezocht. Daarom besloot ik een aantal weken terug om samen met mijn moeder naar een leesclubavond te gaan. Young adult-auteur Anna van Praag was te gast om vragen te beantwoorden over haar nieuwe boek Hoe groot is de liefde (zeker een aanrader). Dit vond ik erg leuk!

Poster

Naast lezen vind ik het erg leuk om creatief bezig te zijn. Daarom doe ik dit jaar mee met het Kunst Plus-programma van school. Hier kreeg ik de opdracht een poster te ontwerpen en het leek me wel leuk om dit voor Maximus te doen. Ik heb in totaal drie tekeningen gemaakt en deze ga ik later nog uitwerken op de computer.

De stage

Ik ben nu halverwege de stage en ik heb het erg naar mijn zin. Ik mag van alles doen. Zo heb ik boeken op alfabetische volgorde gezet, stickers verwijderd en geplakt, boeken gescand, boeken in- en uitgepakt en opgeruimd en kassa gedraaid.

In de boekwinkel is er een koffiehoek, dit vind ik erg leuk want zo kunnen de bezoekers aan de lange tafel ernaast met een kop koffie of thee de krant lezen. Zelf heb ik tot nu toe erg veel gebruik gemaakt van de optie om thee te zetten en drinken.

Ook de mensen die bij Maximus werken vind ik erg aardig en gezellig. De winkel staat goed bekend in de buurt het is dan ook elke dag druk, de meeste klanten maken meestal ook nog een praatje. Dit alles zorgt voor een fijne sfeer.

Author

Write A Comment