Onze nieuwe collega Lisanne werkt nu al ruim een maand bij Maximus, en mocht je in die tijd op zaterdag de winkel hebben bezocht, dan is de kans groot dat je Lisanne al gezien hebt. Toch leek het ons een goed idee om haar ook online aan jullie voor te stellen.
Kun je je kort aan ons voorstellen?

Hi! Mijn naam is Lisanne Koster, ik ben 20 jaar en ik studeer Engelse taal en cultuur in Leiden. Sinds kort werk ik in de beste en leukste boekhandel van Rotterdam en omstreken! 

Waarom wilde je graag in een boekwinkel werken? 

Ik zou graag zeggen dat dit is omdat ik minimaal tien boeken per maand lees, maar dat is door mijn studie al een tijdje minder waar dan dat het geweest is. Toen ik jonger was heb ik me zoals vele anderen volledig laten meeslepen door de Harry Potter-serie en die reeks heeft echt de liefde voor lezen in mij geplant. Eigenlijk dus omdat ik, bijna bij toeval, één goed boek tegen ben gekomen, is mijn hele leven in het teken van lezen en taal komen te staan. Een boekwinkel leek mij nu bij uitstek de beste plek om anderen te helpen met het vinden van hun ‘magische’ (excuse the pun) nummer één boek en om de liefde voor (het lezen van) boeken te delen met andere boekenliefhebbers.

Hoe zijn je eerste weken bij Maximus bevallen?

Heerlijk! Ik werkte hiervoor in een supermarkt, waar klanten toch gestrester en daardoor vaak minder vriendelijk zijn. In een boekwinkel is de sfeer gewoon anders: klanten komen op het gemak rondneuzen en hebben geen haast. 

Wat zijn op dit moment je favoriete schrijvers en genres?

Phew, lastig. Helaas heb ik tegenwoordig weinig tijd om te lezen. Actually, let me rephrase. Ik heb tegenwoordig minder tijd om zelfgekozen boeken te lezen: ik studeer Engelse taal en cultuur, en zoals te verwachten is komt daar genoeg literatuur voorbij! Als ik m’n antwoord daarop baseer kom ik vooral uit bij Shakespeare, Jane Austen, en, recentelijk, poëzie uit de Romantiek (toch mooi dat je jezelf kan verbazen met wat je leuk vindt om te lezen!). Over het algemeen houd ik van boeken die me aan het denken zetten. Dat mogen grote levensthema’s zijn, maar het gebeurt mij ook wel eens dat ik een hoofdpersoon in een boek herhaaldelijk hetzelfde ‘zie’ doen, me daar aan erger,  en dan later pas besef dat ik eigenlijk toch vergelijkbare trekjes heb… 

Wat hoop je te leren bij Maximus?

Op de korte termijn moet ik toch echt nog wel leren sneller in te pakken, haha! Verder lijkt het me dus heel mooi om bij te kunnen dragen aan het ontdekken van de wereld van lezen bij kinderen en om aan volwassen lezers mooie boeken aan te kunnen raden en aangeraden te krijgen.

Is er nog iets wat we van je moeten weten?

Misschien een korte handleiding: ik hoor soms relatief slecht, dus mocht het ooit zijn dat ik u vijf keer vraag om een titel of auteursnaam te herhalen… ik beloof dat ik het niet expres doe! 

Author

Write A Comment