Onze nieuwe collega Caitlin werkt sinds september bij Maximus, en mocht u in die tijd op zaterdag de winkel hebben bezocht, dan is de kans groot dat u haar al gezien heeft. Toch leek het ons een goed idee om Caitlin ook online aan u voor te stellen.

Hi! Mijn naam is Caitlin en ik ben 18 jaar. Doordeweeks ben ik druk bezig met mijn studie – ik studeer namelijk biomedische wetenschappen in Utrecht. Op zaterdag doe ik heel wat anders: dan sta ik namelijk in de boekhandel! Als u de afgelopen tijd op zaterdag langsgekomen bent, is de kans dan ook groot dat u mij al een keer gezien en/of gesproken heeft.

Ik krijg van medestudenten regelmatig verraste reacties als ik vertel dat ik graag lees, omdat ik echt een bètastudie doe. Stiekem heb ik ook best een tijd getwijfeld wat ik nu wilde gaan studeren: ik houd verschrikkelijk veel van lezen en van talen, maar heb de medische wereld ook altijd heel interessant gevonden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een medische studie, maar heb ik het geluk gehad dat ik kon gaan werken in boekhandel Maximus. Nu kan ik genieten van allebei!

Voor mij is lezen, waarschijnlijk zoals voor velen van u ook, echt een moment om lekker te ontspannen en tot rust te komen. Ik kan vooral van fantasy, young adult en contemporary heel erg genieten en lees deze boeken het liefst in het Engels. Mijn lievelingsboek – dat ook op de foto staat – is The Priory of the Orange Tree, hoewel ik stiekem ook nog ongeveer tien andere lievelingsboeken heb (kiezen is niet mijn sterkste punt).
Ondertussen ben ik mijn best aan het doen om meer boeken in het Nederlands te lezen, maar ik heb al zo’n grote stapel ongelezen boeken liggen dat ik mezelf een tijdelijk verbod op boeken kopen heb opgelegd.

Ik hoop dat ik de komende tijd stukje bij beetje meer ga leren om klanten passend advies te geven over boeken. Nu merk ik namelijk al dat ik er helemaal vrolijk van word als een klant een boek koopt dat ik zelf gelezen heb en leuk vond – dat vind ik zulke fijne momenten! Ik zou het dan ook heel leuk vinden om een klant advies te kunnen geven over een boek waar ze dan vervolgens echt van genieten.

Verder zijn er nog enkele dingen over mij die leuk en handig zijn om te weten: ik vind het af en toe nog best lastig om bijvoorbeeld de naam van een schrijver te verstaan. Als ik u dan meerdere keren vraag om de titel en auteur te herhalen, ligt dat er hoogstwaarschijnlijk aan dat ik probeer uit te vogelen hoe ik het op de juiste manier moet schrijven. Verder heb ik voor de liefhebbers een pagina op Instagram waar ik in het Engels regelmatig praat over mijn liefde voor boeken. Ik ben te vinden onder de username @c.e.reads.

Dan rest mij nog deze introductie af te sluiten: hopelijk zie ik u snel op zaterdag in boekhandel Maximus!

Author

Write A Comment