Onze YA-recensent Laura (16) leest alles wat los en vast zit en beoordeelt met alle liefde de boeken waar wij als boekverkopers niet aan toekomen. Dit keer las ze De erfenis van Tesla, het eerste deel in de Accelerati-trilogie van Neal Shusterman en Eric Elfman.

De erfenis van Tesla begint met Nick, hij is veertien jaar oud en is net vanuit Tampa Florida naar Colorado Springs verhuisd. De reden voor deze verhuizing is omdat zijn huis is afgebrand en zijn moeder hierbij is omgekomen. Nick, zijn vader en zijn broertje, Danny, gaan in het huis van oudtante Greta wonen. Nicks nieuwe slaapkamer is op zolder, maar deze staat nog vol met een hoop oude apparaten. Ze willen hier vanaf en besluiten een garageverkoop te organiseren. Het lukt Nick om alle apparaten te verkopen. Later komt hij erachter dat de apparaten meer doen dan hun gebruikelijke functie. Zo neemt de bandrecorder niet op wat je zegt, maar wat je ermee bedoelt. De fotocamera maakt foto’s van de toekomst en de oude accu wekt een dode goudvis weer tot leven. Nick besluit om met zijn nieuwe vrienden op zoek te gaan naar de verkochte apparaten, maar wat ze niet weten is dat een geheim genootschap ook achter de voorwerpen aan zit.

Ik vind het concept voor dit verhaal heel interessant en het is ook goed uitgevoerd. Shusterman en Elfman laten aan de hand van de personages goed zien wat er precies gaande is en wat er achter de speciale werking van de apparaten zit. Als je hier achterkomt is het allemaal heel logisch, voor zover dat mogelijk is met magische apparaten.

De erfenis van Tesla is ook een boek met veel spannende momenten. Wat ik hier erg goed en interessant aan vond, was hoe de personages met deze situaties omgingen. Het waren namelijk erg realistische reacties voor veertienjarigen en dat zie je niet vaak in (spannende) Young Adult-boeken.

De interacties tussen de personages zijn ook heel goed omschreven. De relatie tussen Caitlin en Nick is bijvoorbeeld heel leuk. Nick ontmoet Caitlin bij zijn garageverkoop en ze gaan naar dezelfde school. Ze zijn heel schattig samen en ik ben heel nieuwsgierig hoe hun relatie zich verder zal ontwikkelen in de andere twee boeken. De vriendschappen tussen Nick, Mitch en Vince zijn bijzonder, maar wel heel leuk. Petula is heel realistisch, iedereen kent wel iemand die op haar lijkt en ze haalt het bloed onder je nagels vandaan.

Dit is het eerste deel van een trilogie, maar het is ook een goed boek dat je los kunt lezen. Het einde is natuurlijk heel erg open, omdat het verhaal nog niet af is, maar ondanks dit is het verhaal in het grotere verhaal wel echt afgerond. Ik zou heel graag de andere boeken in deze trilogie ook willen lezen, ik ben namelijk heel benieuwd hoe het voor de hoofdpersonen zal aflopen.

Koop De erfenis van Tesla hier
Koop Het geheim van Edison hier
Koop De toekomst van Hawking hier

Hallo, mijn naam is Laura en ik ben zestien jaar. Ik zit in de vierde klas van een middelbare school in Rotterdam. Ik houd van lezen, racefietsen en atletiek. Ik lees voornamelijk Young Adult, maar ik ben onlangs begonnen aan de Rory Gilmore Reading Challenge, dit is een lijst van 339 boeken met alle boeken die hoofdpersonage Rory Gilmore in alle seizoenen van de serie Gilmore Girls heeft gelezen. Tot slot een klein stukje zelfpromotie: je kunt me volgen op mijn Bookstagram @laurasbookjourney.

Author

Write A Comment