Voor Schrijvers in Schiebroek is Roxane van Iperen op 20 juni vanaf 20:00 te gast bij Wijktheater De Buurvrouw, waar ze over o.a. haar nieuwe boek Dat beloof ik zal worden geïnterviewd door haar uitgever!

Bestsellerauteur Roxane van Iperen duikt voor haar boeken in grote thema’s als de vaderlandse geschiedenis en de vele subculturen die Nederland kent. Maar haar nieuwe roman Dat beloof ik is gebaseerd op doorleefde ervaringen uit haar eigen jeugd, haar “oerboek”. Waarvan ze niets liever wil dan dat de lezer door het verhaal vergeet dat zij het heeft geschreven. 

Roxane van Iperen debuteerde als romancier in 2016 met Schuim der aarde, een aangrijpende roman over het leven op een zandvlakte en in een drukke stad in Brazilië, een wereld waarin moraliteit een hol begrip is en maar één ding telt: overleven. Ze wint hiermee de Hebban Debuutprijs. Haar tweede boek, ’t Hooge Nest, verscheen in 2018 en betekende haar definitieve doorbraak naar een groot publiek. Het boek gaat over het gelijknamige huis in ‘t Gooi, dat Van Iperen met haar gezin bewoont, en waar de moedige Joodse zussen Brilleslijper onder de neus van Anton Mussert tientallen Joodse onderduikers onderbrachten.


Datum: dinsdag 20 juni
Tijd: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur 
Toegang: € 10,- 
Locatie: Wijktheater de Buurvrouw, Larikslaan 200 3053LG Rotterdam 
Tickets: verkrijgbaar via deze link


Schrijvers in Schiebroek is een initiatief van Boekhandel Maximus, Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg en Stichting Wijktheater de Buurvrouw.  

Author

Comments are closed.