Van 10 t/m 18 maart is het weer Boekenweek. Om dit te vieren hebben we – al zal zeggen we het zelf – een aantal leuke activiteiten voor u gepland. Onder andere een Vijfde Eenmalige Leesclub op zondagmiddag 11 maart om drie uur. Omdat het thema dit jaar ‘natuur’ is, leek het ons leuk idee om twee boeken die met dit thema te maken hebben, te nomineren. Uiteraard kan er maar één boek winnen, en daar hebben we uw hulp bij nodig!

We hebben De H is van havik van Helen MacDonald en Het herdersleven van James Rebanks uitgekozen. Het enige wat u hoeft te doen is de beschrijvingen hieronder te lezen, en vervolgens uw stem uit te brengen op uw favoriete boek. U kunt stemmen tot 14 februari, dan maken we bekend welk boek we daadwerkelijk gaan lezen op 11 maart. Wij hebben er zin in, u hopelijk ook!

De H is van havik – Helen MacDonald

Helen Macdonald, een ervaren valkenier, had nooit de behoefte een van de allerfelste roofvogels af te richten: de havik. Maar dan sterft plotseling haar vader, de bekende fotograaf en valkenier Alisdair Macdonald, in Londen, midden op straat. Overweldigd door rouw en verdriet besluit Helen een havik te nemen om haar verlies te verwerken. Door het vurige dier te temmen verkent ze haar grenzen en verandert haar leven voorgoed. In De H is van havik beschrijft Helen Macdonald hoe ze haar havik, Mabel, stapje voor stapje tam maakt. Het is een roerend en humoristisch relaas over rouwverwerking en de aantrekkingskracht van een buitengewoon beest. Macdonald betreedt onontgonnen gebied met dit hartveroverende boek dat tegelijkertijd een memoir, een boek over de natuur en een spirituele queeste is, en waarin ze onderzoekt of de dood zich laat verzoenen met het leven en de liefde.

Het herdersleven – James Rebanks

Een liefdesverklaring aan het herdersleven in het Engelse Lake District.

James Rebanks is schaapherder en woont en werkt al zijn hele leven in het Noord-Engelse Lake District. In Het herdersleven biedt hij ons een uniek inkijkje in het dagelijks leven op het Engelse platteland, en laat ons kennismaken met een oeroud landschap en een uitstervende levenswijze. Het is een verhaal over een werkend bestaan, over mensen die voortleven en volhouden, zelfs als de cultuur om hen heen – die van het Lake District en van het boerenleven – verandert.

 

 

Welk boek wilt u tijdens de Vijfde Eenmalige Leesclub lezen?
  • Het herdersleven - James Rebanks 50%, 5 stemmen
    5 stemmen 50%
    5 stemmen - 50% van alle stemmen
  • De H is van havik - Helen Macdonald 50%, 5 stemmen
    5 stemmen 50%
    5 stemmen - 50% van alle stemmen
Totaal aantal stemmen: 10
07/02/2018 - 14/02/2018
De poll is beëindigd
Author

Write A Comment