Onze YA-recensent Laura (16) leest alles wat los en vast zit en beoordeelt met alle liefde de boeken waar wij als boekverkopers niet aan toekomen. Dit keer las ze Vijf stappen van jou van Rachael Lippincott.

In Vijf stappen van jou volgen we het liefdesverhaal van Stella en Will. Ze hebben allebei taaislijmziekte, afgekort CF. Stella houdt zich aan haar medicijnen om kans te maken op een longtransplantatie. Will kan echter niet wachten tot hij achttien is, zodat hij zelf kan bepalen wat hij doet met zijn leven. Hij wil niet meer vastzitten in ziekenhuizen over de hele wereld. Mensen met CF moeten altijd zes stappen uit elkaar blijven om te voorkomen dat ze elkaar besmetten. Stella heeft daar nooit veel moeite mee gehad, maar nu ze Will heeft ontmoet gaat ze daar anders naar kijken.

Ik vond het heel interessant om over het contrast tussen Stella en Will te lezen, dit laat heel goed zien dat iedereen dingen heel anders ervaart. Je hebt aan de ene kant Stella die alles zo goed mogelijk doet en aan de andere kant heb je Will die lak heeft aan alles. Stella heeft een liefdevolle familie waarop ze kan steunen, terwijl Wills moeder niet naar hem luistert en er alles aan doet om Will te redden, zelfs al hij het niet wil. Hieraan kun je zien dat het heel belangrijk is om een familie te hebben die naar je luistert.

Het liefdesverhaal tussen Will en Stella vond ik heel lief. Het was anders dan een normaal verhaal, omdat ze elkaar natuurlijk niet kunnen aanraken. Stella breekt het masker dat Will op heeft en je kan zien dat er een hele lieve en grappige jongen onder zit. Stella helpt Will met zijn medicijnen door haar zelf geprogrammeerde app op zijn telefoon te zetten. Ik vind dat dit heel goed laat zien dat ze veel om elkaar geven, Stella helpt Will en Will laat zich helpen.

Af en toe ging het boek een beetje snel, maar dat is best logisch aangezien het niet heel lang is. Het is een boek waar je makkelijk doorheen komt en ondertussen kun je heerlijk genieten van het verhaal tussen Stella en Will. Zelf vond ik het een heel fijn boek om mee te nemen, omdat het boek niet te zwaar is en het is een makkelijk verhaal om te volgen.

Dankzij Vijf stappen van jou heb ik veel geleerd over taaislijmziekte en hoe het is om er mee te leven.
Ik heb zelf geen ervaring met CF, maar ik vind dat Rachael Lippincott heel mooi heeft beschreven hoe het is. Ik denk dat dit boek een belangrijk verhaal is en ons laat zien dat het leven heel kostbaar is.

Koop Vijf stappen van jou hier

Hallo, mijn naam is Laura en ik ben zestien jaar. Ik zit in de vierde klas van een middelbare school in Rotterdam. Ik houd van lezen, racefietsen en atletiek. Ik lees voornamelijk Young Adult, maar ik ben onlangs begonnen aan de Rory Gilmore Reading Challenge, dit is een lijst van 339 boeken met alle boeken die hoofdpersonage Rory Gilmore in alle seizoenen van de serie Gilmore Girls heeft gelezen. Tot slot een klein stukje zelfpromotie: je kunt me volgen op mijn Bookstagram @laurasbookjourney.

Author

Write A Comment