Een aantal weken terug (net voor en tijdens de Boekenweek) liep Donna twee weken stage bij ons. Haar enthousiasme was en is aanstekelijk. Mocht je sceptisch zijn over de toekomst van de jeugd ‘die niet meer leest’, zorg dan dat je Donna ontmoet. Zij is onze toekomst en  geeft – eerlijk is eerlijk – een boekverkoper hoop. Tijdens haar stage heeft ze ontzettend hard gewerkt: boeken uitgepakt en opgeruimd, kassa gedraaid, cadeaus ingepakt en met veel passie geholpen tijdens onze evenementen met Connie Palmen en Griet Op de Beeck. We vroegen haar echter ook om een blog voor onze website te schrijven. Dus, lees verder, en maak kennis met Donna!

Ik ben Donna, 15 jaar oud. Ik zit in de derde klas van de middelbare school, op het Rudolf Steiner College. Op mijn school is het zo dat iedereen in het derde leerjaar twee weken stage gaat lopen in een winkel. Zelf ben ik eigenlijk altijd wel te vinden met een boek, dus wilde ik graag in een boekwinkel stage gaan lopen.

Een kennis raadde Boekhandel Maximus aan omdat er, zei ze, altijd leuke dingen georganiseerd worden. Ik volgde haar tip op en besloot een kijkje te gaan namen. Uiteindelijk mocht ik stage lopen. Het is echt een hele leuke stageplek, ik ben heel de dag met boeken bezig: wat zou ik nog meer willen doen? Dankzij deze ervaring weet ik eigenlijk wel zeker dat ik later iets met boeken wil gaan doen. Dit leek me altijd al wel leuk, maar zeker weten kun je dat natuurlijk niet zonder ervaring.

Donna en Griet Op de Beeck

Leesobsessie
Mijn leesobsessie begon toen ik een boek van mijn oma kreeg en het op een dag niet stopte met regenen. Het leek me maar niks. Lezen, wie doet dat nou? dacht ik. Die middag ben ik begonnen met lezen en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Er is nooit echt een genre geweest dat ik het allerleukst vond. Alles wat letters had, las ik. Totdat ik Harry Potter las. Vanaf dat moment wist ik dat Fantasy mijn genre is: hoe meerdraken, zeemeerminnen en  toverspreuken, hoe beter.

Ik zou niet echt weten wat mijn favoriete boek is. Het verandert elke week eigenlijk wel drie keer. Als ik een keuze zou moeten maken, dan denk ik op dit moment dat Een hof van mist en woede van Sarah J. Maas mijn lievelingsboek is. Over een uur kan dit weer veranderen: Harry Potter is altijd goed en John Green schrijft ook geweldige boeken.

Maximus
Maximus is een grote boekhandel en er komen elke dag weer nieuwe boeken binnen. Wat het extra

Donna en onze YA leesclub

gezellig maakt, is de koffiehoek. Want zeg nou zelf, wat is er beter dan koffie drinken met een goed boek?

Tijdens de Boekenweek was het ontzettend druk. Er waren de hele dag klanten in de winkel en er was meer dan

genoeg te doen. Ik vind het ook ontzettend leuk dat er veel georganiseerd wordt bij Maximus, dat is lang niet in elke boekwinkel zo.

Dus als je een dag niets te doen hebt, of je houdt van lezen, kom dan langs bij Maximus en vind jouw boek!

 

Author

Write A Comment